Vanja Đorđevska
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Vasko Stojkov, advokat Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorđevske (14) iz Skoplja, rekao je u telefonskom razgovoru za makedonsku Telmu da "nije znao da je on odgovoran za ubistvo devojčice".

On je dodao da ga je Palevski zamolio da ga odveze u Beograd na ispitivanje jer nije imao vozilo.

Ranije su mediji preneli da je on bio sa osumnjičenim kada je pobegao iz zemlje.

"Zamolio me je da ga odvezem u Beograd jer nije imao vozilo i nije mogao da nađe notara da mu prevede vozilo. Nisam imao nikakve veze sa ovim. Znam da je trebalo da ide u Beograd, rekao je da je zakazao preglede. Rekao sam mu da ću ga ja odvesti, nisam znao ništa o ubistvu", rekao je Stojkov.

Istakao je da se on vratio za Skoplje, a da je Palevski ostao u Beogradu jer je morao na ispitivanje.

"Ostao je u Beogradu jer je sutradan morao da na preglede i rekao je da će se vratiti ako sve bude u redu. Ako ne bude, rekao je da će ići u Istanbul. Kada sam se vratio, policija me je prvo pretresla i pitala, a onda sam im rekao", kaže advokat Stojkov.

Kada je shvatio za šta se sumnjiči Palevski, advokat Stojkov mu je poslao poruku da se vrati i da izjavu jer se radi o ozbiljnoj stvari.

Međutim, nije želeo da otkrije da li je i kakav odgovor dobio, rekao je da je to rekao policiji, ali od tada nema kontakt sa Palevskim, koji mu je, osim što mu je u pojedinim slučajevima bio advokat, bio i prijatelj.

Stojkov objašnjava da je imao dobru nameru da mu pomogne.

"Ja sam advokat i da sam išta znao, sigurno ne bih to krio", rekao je Stojkov u telefonskom razgovoru za Telmu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading