Vanja Đorđevska
Foto: Printscreen/Printscreen

- Prema informacijama Vanjina majka je prodala stan i novac od te prodaje je bio motiv za iznudu, ali ćemo sve te stvari proveriti u toku postupka - rekao je Gavril Bubevski povodom slučaja ubistava Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Bubevski je rekao da je devojčica zgrabljena na ulazu u zgradu.

Otac kidnapovane i ubijene 14-godišnje devojčice podelio je sa ubicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizovana grupa od petorice mogla da iznudi novac od majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Vanja je oteta citroenom, vozilom nestalog, a potom i ubijenog Žežovskog koji je, kako se veruje dugovao novac organizatoru otmice Ljupčetu Palevskom.

- Upravo tim vozilom je maloletnica odvedena, iz ulaza zgrade, odnosno iz stana, nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podelio informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće, kada će biti sama - rekao je ministar Spasovski.

Organizator ubistva, koji je prema svim navodima verovatno Ljupče Palevski zvani Palčo, kojeg je ministar nazvao monstrumom, bio je i taj koji ju je upucao.

- Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ubio tinejdžerku iz pištolja, prema do sada utvrđenim dokazima, negde oko 10 sati, uplašio se dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog dela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo - rekao je ministar Spasovski.

On je izvestio da idu tragom organizatora koji je iz zemlje prvo pobegao u Beograd, a potom otišao u Bugarsku. Za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Glavni javni tužilac Skopskog javnog tužilaštva Gavril Bubevski objasnio je da je, prema izjavama privedenih, organizovana grupa odlučila da ubije devojčicu, a potom od majke traži novac. Tačno vreme ubistva biće poznato nakon što dobiju rezultate obdukcije.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading