Kim džon un
Foto: Alo/Shutterstock

Pjongjang će odgovoriti na svako mešanje SAD u svemiru eliminisanjem održivosti američkih špijunskih satelita, javila je državna agencija KCNA pozivajući se na portparola severnokorejskog Ministarstva odbrane.

"U slučaju da SAD pokušaju da naruše legitimnu teritoriju suverene države korišćenjem najnovijih tehnologija kao oružja na nelegalan i nepravedan način, Severna Koreja će razmotriti preduzimanje odgovarajućih mera za samoodbranu da bi potkopala ili uništila održivost američkih špijunskih satelita", navodi se u saopštenju.

Severnokorejski državni mediji objavili su komentar severnokorejskog analitičara za međunarodne odnose, koji je rekao da bi "SAD, najveći posednici satelita u svetu", trebalo da se suoče sa Savetom bezbednosti UN, ako se slanje satelita u svemir smatra zločinom.

Severna Koreja objavila je da je uspešno lansirala prvi vojni špijunski satelit 21. novembra i prikazala fotografije vojnih objekata u kopnenom delu SAD, Japanu i američkoj teritoriji Gvam.

Portparol američke svemirske komande rekao je da bi SAD mogle da onemoguće svemirske sposobnosti protivnika na razne načine, javila je američka televizija RFA.

Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je juče vojsku Severne Koreje da bude spremna da odgovori na bilo kakvu provokaciju neprijatelja, objavili su severnokorejski državni mediji nakon što je Pjongjang najavio da će rasporediti jače oružane snage i novo oružje duž granice sa Južnom Korejom.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading