Nestala devojčica
Foto: Printscreen/MUP MAKEDONIJE

Uprkos tome što je MUP u više navrata apelovao da se zaustavi objavljivanje neproverenih i nepotvrđenih vesti, međutim, osim na društvenim mrežama, čak se i u pojedinim elektroničkim medijima objavljuju neistine, a neke od njih pre nekoliko dana one su da je devojka utvrđeno, da se nalazi u drugoj državi, da je sela u beli automobil... Sva su ova nagađanja demantovana iz nadležnih službi.

Zorica, Vanjina majka, koja je prva na društvenim mrežama podelila apel za pronalazak devojčice, samo nekoliko sati nakon njegovog nestanka, u razgovoru za "Fokus" kaže da je svesna interesovanja javnosti za ovaj događaj, ali špekulacije ih se uopšte ne tiču, neće pomoći, ni njima, ni istrazi.

- Ne čitam komentare na društvenim mrežama. U nekim medijima se objavljuju moje navodne izjave, ako sam nešto rekla, izvlače se zaključci, izvrću reči. Ističem da sam zadovoljna radom policije, sve je u njihovim rukama. Ako iko može pronaći moje dete, to su institucije koje su za to nadležne. Mi, šta možemo da učinimo? Hoćemo li pretražiti ulice? Zato molim da prestanemo sa nagađanjima i neistinama, ovo je zaista teško razdoblje za našu porodicu - apeluje majka.

O brojnim reakcijama u javnosti oko Vanjinog oca, gde je i zašto se ništa javno ne objavljuje, kaže kako je poput oca, cela porodica u ovim trenucima na okupu.

- Vanjin otac Aleksandar ne koristi društvene mreže. Možda je to nekome neshvatljivo, ali ne žele svi rizikovati svoj život. Ni ja ne objavljujem puno na društvenim mrežama i ne vidim tu ništa sporno. Aleksandar nema rizično zanimanje, pojašnjava majka, povodom nagađanja da je možda Vanja oteta zbog navodnih situacija vezanih uz posao roditelja.

Kaže da je porodica u stalnom kontaktu sa službama te da u interesu istrage ne može iznositi više detalja.

Ovako Vanja izgleda

Vanja je visoka 175 cm, teška 58 kg, ima tamno smeđu kosu, smeđe oči, nosi proteze, a na desnoj strani lica ima mladež.

Obučena je u plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, bele patike sa braon prugama. Sa sobom nosi školski ranac i ajfon mobilni.

Iz MUP-a ističu kako se istraga intenzivno nastavlja te se preduzimaju sve mere i aktivnosti na pronalasku osobe.

Nestala Vanja

INTERPOL PRINTSCREEN

 

- U cilju rešavanja slučaja i pronalaska osobe, odmah po primljenoj prijavi preduzete su sve mere, uključeni su puni kapaciteti SVR Skoplje na najvišem nivou, obavljen je niz razgovora s osobama bliskim maloletnici, kamere, bili su ispitani itd. Podaci o nestaloj osobi dana 28.11.2023. godine u 13:00 sati stavljeni su na Stop-listu na graničnim prijelazima, a na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova raspisana je međunarodna poterica Interpola za nestalom osobom. Apelujemo da se ne šire dezinformacije, a Ministarstvo unutarnjih poslova će kontinuirano obaveštavati javnost do pronalaska maloletnice - saopštili su iz ministarstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading