AMERIKA ZADAJE NOVI UDARAC Loša vest za Severnu Koreju
EPA

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija SAD, sankcije su uvedene osmorici agenata koje Vašington optužuje za olakšavanje izbegavanja sankcija, uključujući za stvaranje prihoda i nabavku tehnologije za oružje za program masovnog uništenja, prenosi Rojters.

Ministarstvo finansija SAD navelo je da je uvelo sankcije grupi za sajber špijunažu Kimsuki, koju optužuje da prikuplja obaveštajne podatke kako bi podržala strateške i nuklearne ambicije Severne Koreje.

SAD su sankcije uvele u koordinaciji sa Australijom, Japanom i Južnom Korejom, nakon što je Severna Koreja prošle nedelje uspešno lansirala svoj prvi izviđački satelit, koji je, kako je naveo Pjongjang, dizajniran za praćenje vojnih pokreta SAD i Južne Koreje.

- Današnje akcije SAD, Australije, Japana i Republike Koreje odražavaju našu kolektivnu posvećenost suprotstavljanju nezakonitim i destabilizujućim aktivnostima Pjongjanga - rekao je zamenik ministra finansija za terorizam i finansijsku obaveštajnu službu Brajan Nelson, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading