Hamas
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kako prenose mediji, reč je o dve žene, koje su identifikovane kao Mia Šem i Amit Susana.

Izraelske odbrambene snage navode da je Hamas predao dva izraelska taoca Crvenom krstu u Pojasu Gaze. Crveni krst je žene predao izraelskim snagama i one bi trebalo da budu prebačene u izraelsku vojnu bazu, prenosi AP. Jedna od dve oslobođene Izraelke Mia Šem je 21-ogodišnja francusko-izraelska državljanka, koja je oteta tokom muzikčkog festivala Supernova na jugu Izraela 7. oktobra.

Druga oslobođena Izraelka je 40-ogodišnja Amit Susana, koja je bila kod kuće sa temperaturom, kada je Hamas napao kibuc Kfar Aza 7. oktobra, prenosi Bi-Bi-Si. Dve oslobođene Izraelke deo su grupe izraelskih talaca, koji bi trebalo da budu oslobođeni danas u skladu sa produženim primirjem između Izraela i Hamasa.

Za sada nije jasno zašto su ove dve žene oslobođene pre još između šest i osam talaca, čije se oslobađanje očekuje danas. S druge strane, Izrael bi danas trebalo da oslobodi oko 30 palestinskih zatvorenika, navodi AP.

Taoci se danas oslobađaju sa različitih mesta u različito vreme jer su, kako je rekao jedan neimenovani izraelski zvaničnik, držani na različitim lokacijama u Pojasu Gaze, dodaje Si-En-En.

Izrael i Hamas dogovorili su se ranije da produže prekid vatre, nekoliko minuta pre isteka primirja, koje je prvobitno trebalo da traje četiri dana, a potom je produženo za još dva dana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading