nebojša medojević lider pzp-a
Foto: Printscreen/YouTube/ADRIA TV Montenegro

Medojević je za "TVCG" istakao da je Crna Gora u fazi intitucionalnog haosa i lutanja, te da politička elita nema nikakvog iskustva u upravljanju državom niti kriznim situacijama.

„Sad vidimo da je Medo sve bio u pravu, što bi rekao jedan moj prijatelj ‘Ti si bio Skaj pre Skaja’“, rekao je on.

Istakao je da je najpotrebniji nacionalni konsezus.

„Instutucije koje su osnivane pod evropskim pritiskom postale su znak ozbiljnog obolenja i tu imate generator korupcije. Isto je u policiji, a preko ovih aplikacije vidite da je tamo leglo korupcije…“

Podsetio je na hapšenja bivše predsjednice Vrhovnog suda, bivšeg direktora Uprave policije, prvog operatvca ANB-a…

„Vidimo da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog bekgraunda.  Tu više ne možete zatvarati oči. Sistemski sektor je totalno inficiran virusom korupcije i ne možete očekivati da se sam izleči. Rešenje je da spolja unesete alaktku, da ributujete sistem, i onda novim sistemom polako čistite disk. Morate napraviti dikontinuitet od sistema Mila Đukanovića, a sad se dešava da afera stiže aferu, što rezultira povećanjem nestabilnosti i opštom anarhijom“, rekao je Medojević.

milo đukanović

Youtube/ FTV

 

 

„Neophodna zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja…“

Medojević je kazao da je popis elementarna statistička procedura, te da ne bi trebalo da predstavlja problem.

„Prethodna politička elita je nacionalno pitanje koristila da prikrije koruptivnu i kriminalnu strukturu sistema i pljačku države, zato se zalažem da se ukloni DPS.  Od korumpiranih sudija i kriminalaca ne možete očekivati da se bore protiv korupcije i kriminala, to je u zoni neracionalnog, neophodna je radikalna terapija – zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja, suspenzija Đukanovićevih zakona, i onda napraviti opšti reizbor sudija i tužilaca i ukinuti Agenciju za nacionalnu bezbednost, obezbediti inostranu tehničku pomoć…“

Komantarišući šverc cigareta, lider PzP-a je kazao da ćemo znati da ga nema „kada ne budemo videli da se na ulici slobodno prodaju cigarete“.

„Sve počinje sa političkom voljom, vidite da se naš novi premijer slabo snalazi… Vidim da više voli da komunicira sa kolegama iz DPS-a, nego iz ZBCG“, rekao je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading