Insulin
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Mišel Svord iz Oksfordšira u Engleskoj, koja je zbog lažne injekcije za insulin bila na ivici smrti, priznala je da ju je sramota što je sebe ali i druge dovela u ovakvu situaciju. Kao neko ko je ovu injekciju koristio i u prošlosti, nije ni slutila da je ponovno korišćenje leka može dovesti u veliku opasnost koju je, po rečima doktora samo čudom preživela.

Naime, nakon što se oporavila doktori su majci rekli da je imala veliku sreću što je preživela. Međutim, njih je zaprepastila informacija da je ona ovaj lek koristila i ranije.

Gospođa Svord rekla je da je pre tri godine probala isti lek, "legitimno" ga poručujući preko onlajn apoteke. Kako je bila upoznata da se lek 'veoma lako' može kupiti preko interneta, nije očekivala da će je on dovesti do toga da se sruši na pod i doživi napad pred svojom ćerkom.

 

 

Mišel, koja ima 13-godišnju ćerku Kejdi i 18-godišnjeg sina Koena, počela je da se oseća zbunjeno i dezorijentisano samo 15 minuta nakon ubrizgavanja leka, pre nego što je potpuno izgubila svest. Nakon toga, hitno je prebačena u bolnicu a zbog ozbiljnosti situacije pomoć joj je pružena i u samim kolima hitne pomoći.

Kako je kasnije priznala, kada je sve prošlo, lekari su joj rekli da nikada u karijeri nisu videli da neko preživi tako nizak nivo šećera u krvi kakav je ona imala.

"Kada je injekcija stigla, izgledala je isto kao i ranije, osim što je brojčanik bio drugačiji. Obično na injekciji za mršavljenje, klik se zaustavlja na 1 ml i uzimate 1 ml. Ovde nije bilo tako. Svakako, čini mi se da nisam ubrizgala veliku količinu", rekla je ona.

15 minuta nakon leka bila je na podu

Međutim, 15 minuta nakon injekcije, spremajući čaj svojoj ćerki počela je da se oseća čudno.

"Osećala sam se dezorijentisano i čudno i znojila sam se kao nikada do sada. Moja ćerka je mi je kasnije rekla da sam u tom trenutku mumlala i da su mi oči izgledale drugačije. Takođe, da nisam reagovala na njena pitanja.... Tada je nazvala moju najbolju prijateljicu koja živi nekoliko minuta od nas. A onda je pozvala i hitnu pomoć", objašnjava ona te dodaje da je pre hitne već bila bez svesti.

Medicinske sestre su brzo shvatile da je nivo šećera u krvi kod gospođe Svord bio opasno nizak pa su je probali da je priključe na infuziju kako bi joj pomogli da se osvesti.

Međutim, kako se stanje ove majke pogoršavalo, oni nisu uspeli da joj nađu venu, pa su probali alternativu - istiskali su joj gel glukoze u usta.

 

 

 

"Za mene je to bilo vantelesno iskustvo"

"Mogla sam da čujem ljude kako izgovaraju moje ime, ali sam samo mrmljala. Čekali su 40 minuta nakon što su mi dali gel glukoze, ali ja nisam reagovala. Tada su me ubacili u kola hitne pomoći i poneli injekciju koju sam koristila sa mnom.

A onda se kaže osvestila u kolima hitne pomoći, gde su probali da joj daju slatkiš kako bi se povratila, međutim tada je ponovo izgubila svest.

"Mislim da su svi moji parametri u organizmu poludeli u tom trenutku - moj otkucaji srca, nivoi šećera, nivoi kalijuma, baš sve", priznala je ona.

Gospođa Svord je rekla da joj je nivo šećera u krvi pao na 0,6 mmol/l, a da je prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi u Engleskoj, opseg glukoze u krvi je od 4 do 7 mmol/l.

"Injekcija je bila čist insulin"

Zbog čega je došlo do ovakvog događaja, ako izuzmemo da se radilo o jeftinoj, na internetu naručenoj injekciji, objasnila je sama Mišel kada je otkrila da je lek zapravo sadržao čisti insulin, te da ni u kom slučaju nije bio lek za mršavljenje kako je ona mislila.

"Lek je bio samo čist insulin. Što objašnjava čitavu reakciju mog organizma. Trajalo je oko sat vremena i na moju sreću nivo šećera u krvi mi je nakon toga porastao pa sam uspela da izađem iz opasne zone. Došla sam sebi a lekari su mi rekli da treba da budem srećna što sam živa. Takođe priznali su mi da nikada nisu videli da je neko preživeo nivo šećera u krvi od 0,6 i da sam čudo", rekla je ona, te dodala da je tek sada svesna da u slučaju da je kod kuće tog dana bila sama, da verovatno sada ne bi bila živa.

Pre tri godine lek joj je pomogao

Mišel je prvi put kupila injekciju za mršavljenje kupila još 2020. godine, nakon što je želela da izgubi kilograme koje je tokom izolacije dobila. Ta injekcija je, tvrdi ona bila dobra, jer je potisnula njen apetit te joj pomogla da izgubi veliki broj kilograma.

Ipak, tri godine kasnije, vratila je deo kilograma i odlučila da ponovo proba isto.

"Kontaktirala sam ovu kompaniju i pitala da li je to zvanični lek za mršavljenje, a oni su odgovorili potvrdno. Izgledao je potpuno isto i dva dana kasnije bio je na mojim vratima", rekla je ona.

Ipak, pošto je nakon injekcije pretrpela predoziranje insulinom, sada veruje da ovaj lek nije zvanični već da se radi o lažnom leku.

"Sramota me je same sebe"

Zbog svega priznala je da joj je "neverovatno neprijatno" i smatra da je njena obaveza da upozori druge da ne prave iste greške kao ona.

"Ništa nije vredno gubitka života. Izvinila sam se svojoj deci i svima koje sam uplašila. Tako sam ljuta i sramota me je same sebe. Nikada više neću uraditi nešto ovako. Ne vredi se svoj život dovoditi u rizik zbog gluposti", zaključila je ona.

Grupa lekova poznata kao "GLP-1 RA", prvobitno je napravljena za lečenje dijabetesa, međutim mnogi ovaj lek često koristi za gubitak težine jer je utvrđeno da suzbijaju apetit pacijenata.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading