Vladimir Putin
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Rusija je dobila 65 glasova uz potreban minimum od 66 glasova. Iz Istočnoevropske grupe zemalja mesta u Izvršnom savetu organizacije dobile su Litvanija, Poljska i Ukrajina.

Zamenik ministra industrije i trgovine Rusije Kiril Lisogorski je ranije, govoreći na Konferenciji, kazao da SAD i njihovi istomišljenici nastoje da izbace Rusiju iz Izvršnog saveta OZHO.

Zbog toga je u Istočnoevropskoj grupi organizacije, po naređenju Vašingtona i Brisela, formiran antiruski lobi od 18 država koje se potčinjavaju vojno-političkim interesima NATO-a i EU, dodao je ministar.

Komentarišući raniji zahtev Litvanije za učešće u savetu, ruska strana je naglasila da to neće doneti nikakvu dodatnu vrednost rešavanju zadataka OZHO i pozvala zemlju da povuče svoju prijavu.

 

 

Organizacija za zabranu hemijskog oružja je međunarodna organizacija sa sedištem u Hagu, čija je osnovna funkcija da kontroliše da li zemlje potpisnice Konvencije o zabrani hemijskog oružja poštuju istu.

 

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading