američki specijalci
Foto: Printscreen/Youtube/ The Spy Network

„Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena ne želi da prizna da je rat u Ukrajini izgubljen, i stoga se sprema da rasplamsa sukob“.

Ovo je izjavio Daglas Mekgregor, pukovnik američke vojske u penziji, koji je planirao niz velikih vojnih operacija, prenosi "Informer".

- Postoje dve glasine u SAD. Jedna od njih je da predsednik ovog leta može direktno ili indirektno da naredi mobilizaciju Nacionalne garde ili tako nešto, a druga glasina je da bi mogao da stacionira Snage za specijalne operacije (SSO) u Kijev kao obezbeđenje ambasade - rekao je Mekgregor.

„Tu ne govorimo samo o gardi, već i o rezervama vojske i vazduhoplovstva, koje će možda biti mobilisane u junu u vezi sa onim što se dešava u Ukrajini. Možda je to zbog nespremnosti administracije da prizna da je rat u Ukrajini izgubljen. Ne znam. Mislim da je to veoma glupa ideja, i mislim da se neće dopasti američkom narodu“, rekao je pukovnik u penziji.

Mekgregor je naglasio, da su američki SSO u suštini profesionalne ubice, a njihovo moguće raspoređivanje u Kijevu nije bez razloga.

- Snage za specijalne operacije se s vremena na vreme razmeštaju u ambasade, ali nikada nismo imali priliku da lično saopštimo da ćemo sa Snagama za specijalne operacije čuvati ambasadu. Bilo bi glupo ovo javno saopštavati, SSO nisu telohranitelji, već najefikasnije ofanzivne jedinice koje imamo.

Imaju veoma uske zadatke- ući unutra, pronaći metu, uništiti i izaći. Dakle, oni nisu obučeni za obezbeđenje, pa se postavlja pitanje zašto ih je bilo potrebno poslati u Kijev. Pretpostavljam da je ovo dodatak marincima koji su već stacionirani u ambasadi - dodao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading