američka vojska 1945.
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ MrExctbhj

Naime, kanalu je doušnik preneo kako mu je jedan agent tajne službe otkrio da je "dobio zadatak da ukloni diktatora".

O ovome su govorili gosti u studiju "Kurir" televizije Milorad Đošić, pukovnik u penziji i Ivan Miletić, stručnjak za odbranu i bezbednost.

Đošić razgovor započinje izjavom da udar na Putina nije ništa lično:

- Kada budu izbori u Rusiji predsednik Putin će pobediti sigurno. Rusija je okrenula glavu od Evrope, bez obzira na rat, oni su se okrenuli ka Istoku. Gledajte, u pitanju je veće tražište nego evropsko, Kina, Indija, Koreja - jedna, druga.... - rekao je Đošić.

On smatra da, uprkos navodima da je Putin diktator, on je predsednik Rusije.

- Taj neki američki san, oni sada u Holivudu imaju dovođenje turista da gledaju pacove! I to im je sad neki štos, atrakcija. Međutim treba se bojati kada veliki brod pada, mi mali brodovi sa strane treba da se pripazimo i da se uklonimo. Amerika do sada nikad nije izgubila, u svim ratovima je učestvovala. Godine 1917. je bilo iznuđeno, zatim 1941. i 1945. godine tada je Amerika bila na pravoj strani na srpskoj strani. Ako je Amerika svet, Srbija je kompas - rekao je Đošić uz zaključak:

- Ima jedna karikatura koja kaže: Ide Bajden i vodi Zelenskog i kada su stigli do provalije kaže njemu Bajden "Ajde sada ti sam". Američki interes je cela zemljaska kugla. Putin je potreban ne kao čovek već kao sistem koji se izdigao iznad njih. Sećam se Jeljcin nešto govori pijan, a Amerikanci se smeju, e sada se svi smeju Bajdenu kada pada i sapliće se i on je prava slika stanja u Americi! Kod njih je sada sve pogrešno, kao da su iščupali kompas, pogubili su se i ne znaju gde se nalaze. Da li im Engleska drži kompas? - upitao je Đošić.

Podsetio je na istorijske činjenice da je veliko i većinsko stanovništvo koje je osnovalo Ukrajinu bilo srpskog porekla.

- Ukrajina, nekadašnja Sarmatija, bila je srpska zemlja. Naši su se naseljavali tu. Možda je i to znak da su dobri vojnici sa ukrajinske strane, potomci tih Srba te zato dugo odolevaju. Kijev je od 2014. godine do 2021. ubio 15.000 ljudi u Donbasu. Ovog trenutka se dešava nestanak Ukrajinaca. Strašna tragedija da se dva pravoslavna naroda tuku u 21. veku! - zapanjen je Đošić, dopunivši:

- Grbolja su puna ukrajinskih zastava i to ne može da se sakrije. Ne napreduju uopšte, imam podatke za Rabotine koje je u dolini i Rusi kontrolišu vrhove, a Ukrajinci tamo stvarno mnogo ginu. Ništa se ne pomera na frontu osim što Amerika ratuje sa tuđim ljudima - rekao je Đošić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading