"ISPORUČILI SMO 8 LANSERA S-300": Putin najavio novi zajednički vojni projekat u okviru ODKB
Foto: AP/Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je dodao da je tokom sastanka sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom, koji trenutno boravi u poseti Rusiji, razgovarao o pitanjima zajedničke bezbednosti.

„Želeo bih da se sada ukratko dotaknem jednog od njih. Tim pre što sutra u Minsku imamo sastanak sa kolegama u okviru Organizacije Sporazuma o kolektivnoj bezbednosti. Jedno od pitanja je formiranje jedinstvenog zajedničkog sistema protivvazdušne odbrane zemalja ODKB. Već smo dosta toga uradili u tom pogledu“, istakao je Putin.

Ruski lider je podsetio da je Rusija isporučila Tadžikistanu osam lansera S-300.

„Što se tiče Tadžikistana i ono što je juče i danas na radnom doručku izneo predsednik Tadžikistana, tiče se onoga što radimo u ovom pravcu. Već smo isporučili Tadžikistanu dva diviziona naših PVO sistema S-300. To je osam lansera“, objasnio je Putin.

„Sve u svemu, spremni smo da radimo, spremni da nastavimo i završimo ovaj posao i okviru ODKB u celini“, naglasio je Putin.

S tim u vezi, ruski predsednik pozvao je vladu da ne gubi iz vida pripremu neophodnih dokumenata o bezbednosnoj saradnji u okviru ODKB.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading