"BOJEVA GLAVA MI JE U BAŠTI" Snažna eksplozija potresla selo Kickani, pronađen S-300
Foto: Youtube/Printscreen

"Dana 25. septembra u 00.54 čula se prilično ozbiljna eksplozija nad teritorijom Pridnjestrovlja. To je u velikoj meri uznemirilo stanovništvo koje živi u ataru sela Kickani. Fragmenti rakete pali su na teritoriju Pridnjestrovlja u zonu bezbednosti u selu Kickani“, rekao je Beljakov. Selo Kickani nalazi se 10 kilometara od Tiraspolja.

Prema rečima Beljakova, na lice mesta izašli su demineri i pripadnici policije. Područje gde su pali ostaci rakete je ograđeno. Stigli su i vojni posmatrači zajedničkih mirovnih snaga.

Prema preliminarnim podacima dobijenim od zajedničke vojne komande i deminera koji su radili na mestu incidenta, utvrđeno je da se radi o fragmentima borbene rakete koja je pala u jedno dvorište.

"U bašti se nalazi bojeva glava rakete S-300. Na njoj se nalaze elementi očuvanih oznaka iz kojih se moglo utvrditi da je ova raketa iz 1968. godine", rekao je Beljakov.

On je takođe napomenuo da je bojeva glava rakete uklonjena sa lica mesta. O incidentu će se razmatrati na narednom sastanku Zajedničke kontrolne komisije.

Zajednička kontrolna komisija formirana je u skladu sa moldavsko-ruskim sporazumom o mirnom rešavanju pridnjestrovskog sukoba od 21. jula 1992. godine. Nju čine predstavnici Moldavije, Pridnjestrovlja i Rusije. Komisija prati situaciju u zoni bezbednosti na Dnjestru i koordiniše aktivnostima zajedničkih mirovnih snaga u regionu. Ove godine se navršava 31 godina od početka mirovne operacije u Pridnjestrovlju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading