ERDOGAN U PANICI Preduzeo inicijative protiv Izraela: "Imaju nuklealno oružje koje može da ugrozi Tursku"
Foto: Alo ilustracija

- Izrael ima atomsku bombu. Uložili smo žalbu nadležnim organima i nastavljamo to da činimo. Preduzećemo inicijative i u Savetu bezbednosti UN i Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju po ovom pitanju koje ugrožava bezbednost celog regiona, uključujući i Tursku - rekao je Erdogan, govoreći na poslovnom forumu u Alžiru, prenosi list „Hurijet“.

Erdogan je ranije optužio Savet bezbednosti UN i IAEA da ne čine ništa nakon što je „Izrael priznao“ da ima nuklearno oružje. Takođe je izjavio da je potrebno da se proveri prisustvo nuklearnog oružja u Izraelu i namerava da se taj proces pokrene u međunarodnim strukturama.

Erdogan je na forumu takođe rekao da će Turska uložiti napore za obnovu Gaze i nastojati da Izrael privede pravdi za zločine počinjene u palestinskoj enklavi.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading