POŽAR U TESLINOM NAUČNOM CENTRU U NJUJORKU Obim štete nije poznat, u gašenju povređen vatrogasac
Foto: Printscreen

Prema policiji okruga Safolk, poziv je stigao u utorak oko 17 sati po lokalnom vremenu, zbog požara na zgradi na raskrsnici Robinsonove i Tesline ulice u East Šorehamu.

Teslin naučni centar je mesto gde se nalazi jedina preostala laboratorija srpskog naučnika Nikole Tesle. Jedan vatrogasac je povređen i hospitalizovan, dok se borio sa požarom, prenose lokalni mediji, navodeći da obim štete još nije poznat.

Tesla je živeo u Šoremu otprilike tri godine, gde je napravio revolucionarna otkrića u oblasti električne energije i bežične tehnologije. Zgrada je trenutno pod opsežnom rekonstrukcijom.

Direktor TSCW Mark Alesi je u četvrtak na Gala donatorskoj večeri, na kojoj su bili i ambasador Ljiljana Nikšić i generalni konzul u Njujorku Vladimir Božović, rekao da im je čast što ih najveće kompanije poput Gugla, Amazona, Majkrosofta i mnogih drugih iz Silikonske doline, kao i direktori velikih multinacionalnih korporacija, ali i Fondacije Ilona Maska, podržavaju u daljoj konzervaciji i rekonstrukciji Tesline laboratorije.

Upravo povodom izgradnje novog tornja, članovima borda TSCW obratio se Ilon Mask i izrazio spremnost da podigne planetarno najveći toranj na mestu Teslinog tornja čija je gradnja počela 1901.

U kompleksu je bilo u toku uklanjanje svih objekata koji nemaju istorijski značaj, a plan je bio da do juna bude otvoren Centar za posetioce.

BLOG UŽIVO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading