Grad u Hrvatskoj, letovanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ministar Spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman dao je izjavu za medije.

- Odbacujemo osnovu za proterivanje akreditovanog hrvatskog diplomatu. To je korak ka pogoršanju odnosa - kazao je ministar na početku konferencije i nastavio:

- Predvideli smo eskalaciju odnosa, ali nismo očekivali ovako drastičan potez. To nikada nije bilo uobičajeno, pogotovo kad Hrvatska želi unaprediti svoje dobre odnosa sa svim susedima. Reagovali smo brzo na ovaj potez recipročnom merom. Odlučili smo da se savetnik ambasade Srbije u Hrvatskoj proglasi personom non grata Hrvatske. Nota je uručena ambasadorki i u njoj se navodi da savetnik mora napustiti teritoriju RH - kazao je Grlić Radman.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je donelo odluku da, u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za persona non grata.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

21.11.2023 15:28

Vi Hrvati želite dobre odnose Srbijom, pa ste zato tražili sankcije za Srbiju i ne propuštate priliku da Srbiju napadate medju prvima.