ZAHAROVA RASTURILA BAJDENA Iz Moskve nikad nisu stigle teže reči!
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

"Ovo je očigledno jedan od prvih koraka uoči početka američke predizborne kampanje. Predsednički izbori u SAD se očekuju u novembru naredne godine. Time je rukovodstvo Demokratske stranke demonstriralo vrhu američke birokratije i ljudima kako će izgledati Bajdenova spoljnopolitička strategija u narednim mesecima. Ona će izgledati loše, apsurdno, divlje, jednom rečju - neugledno“, prokomentarisala je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Prema njenim rečima, Bajden ovaj izborni korak počinje „istorijskim neuspehom“, pošto je rejting aktuelnog američkog predsednika dostigao rekordno nizak nivo. „Umesto tradicionalnog za američku kulturu obraćanja naciji, izabran je format pisanog članka, a razlog za to je sasvim očigledan: politički tim aktuelnog predsednika nije smatrao mogućim da dozvoli svom predsedniku da govori o rešavanju teških spoljnopolitičkih pitanja", navela je Zaharova.

Ona je ocenila da Bajden povlači paralele između sukoba u Ukrajini i Bliskog istoka iz prostog razloga što je podrška Izraelu u svim njegovim akcijama jedino pitanje o kojem postoji dvostranački konsenzus u najvišim ešalonima moći u Americi, dok su, kako je navela, u svim ostalim aspektima, razlike između republikanaca i demokrata nepremostive.

Osvrnuvši se na reči predsednika Bajdena da narod Palestine zaslužuje sopstvenu državu i da Gazom i Zapadnom obalom treba da upravljaju obnovljene palestinske vlasti, Zaharova je upitala zašto predsednik SAD ove reči javno ne uputi izraelskoj vladi.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

21.11.2023 10:22

Svi ratni profiteri vide napredak kroz ratove.