Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako se može videti na snimku koji se širi društvenim mrežama, na početku kolone u Vukovaru, dok su prolazili HOS-ovci koji su bili na čelu kolone, iz publike je krenula pesma "Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana".

Reč je svojevrsnoj ustaškoj himni, pesmi koja slavi ustaškog koljača i ratnog zločinca Juru Francetića i njegovog naslednika na čelu zločinačke ustaške jedinice Crna legija Rafaela Bobana, kao i ustaškog kvislinškog poglavnika Antu Pavelića. 

Osim toga, društvo je u 20-ak navrata uzvikivalo ustaški pozdrav "Za dom spremni". Neki okupljeni su dozivali i Marka Skeju, čoveka s Hitler-brčićima, inače jednog od ratnih komandanata HOS-ove IX. bojne Rafael vitez Boban i predsednika istoimene grupe, koji je takođe bio u koloni. 

 

Policija je juče objavila da istražuje uzvikivanje ustaškog pozdrava

Iz Policijske uprave vukovarske-srijemske potvrdili su da policija sprovodi aktivnosti vezane uz sporadične uzvike "Za dom spremni" koji su se juče čuli u Vukovaru tokom prolaska Kolone sećanja.

- MUP je nadzirao događaj i u tom smislu sprovode se aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane i za tu situaciju - rekao je portparol PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Tokom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici "Za dom spremni", a pojedinci su dizali i desnice u vazduh. No u međuvremenu je isplivao i video koji pokazuje da su se pevale i pesme o ustaškim zločincima.

U Koloni sećanja bio je i državni vrh, uključujući hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića. 

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading