NOVA AKCIJA POLICIJE ZBOG "SKAJA" Pala Elezova grupa! Uhapšeno 15 osoba osumnjičenih za šverc narkotika
Foto: Printscreen/youtube

Kako "Nezavisne" prenose uhapšeni su: B. M., G., I. C., D. C., Đ. C., E. M., D. B., M. M., D. P., B. R., Đ. M., D. S., A. H., B. K. i P. S.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, rekli su da je pretreseno 27 lokacija, na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo.

Pretresi se vršeni po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama i na području Banjaluke policija je pretresla stan koji koristi muškarac i oduzet je automobil.

Policija je saopštila da se grupa sumnjiči da je već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga ( kokain, heroin, marihuana , amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te da su na taj način počinili krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog dela iznosi 2.750.000KM", navode iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama dokazi su prikupljeni putem informacija uz pomoć aplikacije "Skaj" kao i operativnim radom policije na terenu, a sumnja se da je grupa nastavila kriminalne poslove koje su radili dok im je Elez bio šef.

Kada je Elez pritvoren posao je nastavljen, a grupom je rukovodio jedan od saradnika, te su kako se sumnja prodajom droge zaradili basnoslovne cifre.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja, koji se duže vreme nalazi u bekstvu. Većina uhapšenih su dobro poznati ranije zbog droge ali i kao pripadnici automafije.

Iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo saopštili su da je akcija "Kode" izvedena po njihovim naredbama u saradnji sa Europolom.

"Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa EUROPOL-om, realizuju višemesečnu akciju kodnog naziva "Kode", usmerene protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga", saopštili su iz Tužilaštva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading