PROROČANSTVO DUGINA LEDI KRV U ŽILAMA! "Došlo je vreme islama, kreće poslednja bitka"
Foto: Printscreen

- Sada, kada je globalizam u palestinsko-izraelskom sukobu direktno uticao na sve muslimane sveta, ruska Specijalna vojna operacija će u njihovim očima dobiti potpuno drugačije značenje. Na kraju krajeva, reč je o borbi između multipolarnog i unipolarnog sveta, što znači da se vodi ne samo u interesu Rusije kao pola, već i indirektno (ili čak direktno) u interesu svih geopolitičkih polova u nastajanju. To najbolje razume Kina, a među islamskim zemljama – Iran - navodi Dugin.

Kako ističe, u poslednje vreme geopolitička svest velikih razmera ubrzano raste i u drugim islamskim društvima – u Saudijskoj Arabiji, Egiptu, Turskoj, Pakistanu, Indoneziji, pa otuda pokušaji zbližavanja Saudijske Arabije, Irana i turska suverenistička politika.

- Što više islamski svet sebe shvata kao stub, jedinstvenu civilizaciju, ponašanje Rusije postaje razumljivije. Putin je već globalno popularan lider, posebno u nezapadnim zemljama. Njegova strategija poprima potpuno jasan smisao i opravdanje: Rusija se već u punoj snazi bori protiv unipolarnosti, odnosno protiv globalizma i Zapada, koji zajedno sa svojim izraelskim zastupnikom, napada islamski svet i podvrgava palestinske Arape genocidu - ukazuje ruski filozof.

Dolazi trenutak islama

U tom potencijalnom ratu muslimana i zapadne hegemonije, piše Dugin, koji bi mogao izbiti svakog trenutka (znajući Izraelce, nema sumnje da oni ne nameravaju da prestanu dok potpuno ne unište Palestince, a rat je već u biblijskim razmerama), islamski svet ima objektivne saveznike.

U toj situaciji, pre svega, Rusija i Kina, koja i sama treba da rešava problem Tajvana, ali, po svemu sudeći, druge linije fronta će se postepeno otvarati.

- Može li ovo dovesti do trećeg svetskog rata? Verovatno da. I u izvesnom smislu to je već u toku. Da bi rat postao globalni, neophodno je, pre svega, imati kritičnu masu nagomilanih protivrečnosti koje se ne mogu rešiti na drugi, nevojni način. A taj uslov je ispunjen. Zapad ne namerava da se dobrovoljno odrekne svoje hegemonije. A novi polovi – nezavisne civilizacije u usponu, veliki prostori – ne pristaju da tolerišu tu hegemoniju - navodi.

Štaviše, SAD i kolektivni Zapad pokazuju potpunu nesposobnost da budu lideri čovečanstva, ne eliminišući, već svojom politikom samo podstičući nove sukobe i ratove. Ako se rat ne može izbeći, ostaje da se dobije.

Rat ateističkog Zapada protiv svih tradicionalnih religija

Važno je samo shvatiti da nije reč o verskom sukobu, već da je to rat ateističkog, materijalističkog Zapada protiv svih tradicionalnih religija. To znači da je sasvim moguće da je došlo vreme za poslednju bitku.

- Hoće li taj nadolazeći sukob eskalirati u nuklearni rat? To se ne može isključiti, posebno upotreba taktičkog nuklearnog oružja. Malo je verovatno da će ga oni koji imaju strateško nuklearno oružje (Rusija i NATO zemlje) upotrebiti, jer to bi bilo ravno uništenju čitavog čovečanstva. Ali pošto Izrael, Pakistan i, moguće, Iran imaju taktičko nuklearno oružje, ne može se isključiti njihova lokalna upotreba - ukazuje Dugin.

Dugin pita kakav će biti svetski poredak tokom ove predstojeće konfrontacije, ocenivši da tu nema gotovog odgovora.

- Jedino što je svakako isključeno je uspostavljanje jakog i stabilnog unipolarnog svetskog poretka, za koji se tako očajnički drže globalisti. Svet više neće biti jednopolaran ni pod kojim okolnostima. Svet će ili biti multipolaran ili ga uopšte neće biti. Što će Zapad sve agresivnije insistirati na održavanju svoje hegemonije, to će bitka biti žešća - zaključuje Dugin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading