ŠEF NLO PENTAGONA PROGOVORIO O VANZEMALJCIMA "Važno je da NASA ode dalje od  Marsa..."
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vodeći stručnjak za NLO veruje da vanzemaljci postoje, ali da bi ih pronašlo čovečanstvo će morati da ode dalje od Marsa.

Odlazeći šef Pentagona dr Šon Kirkpatrik kaže da postoji mogućnost da postoji život na drugim planetama, ali da bi njihovo pronalaženje moglo potrajati.

18-mesečni mandat dr Kirkpatrika na čelu Pentagona se bliži kraju, a prvi om je kako britanski mediji prenose duboko zagazaio u kontroverze tokom svog mandata u toj ulozi.

Osnivanjem kancelarije u julu 2022. godine, posao koji su obavili Kirkpatrik i njegov tim suočio se sa nekoliko rundi odbijanja uprkos tome što je njegov cilj bio da „podiže nivo razgovora“ o vanzemaljskom životu.

Kada su ga naterali da prokomentariše da li vanzemaljci postoje, dr Kirkpatrik je, govoreći za Politico, rekao:

 - Pod jedan, najbolja stvar koja može da proizađe iz ovog posla je da se dokaže da postoje vanzemaljci, zar ne? Jer ako ne dokažemo tamo su vanzemaljci, onda ono što nalazimo je dokaz da drugi ljudi rade stvari u našem dvorištu. A to nije dobro.

- Pod dva, iz naučne perspektive: naučna zajednica će se složiti da je statistički netačno verovati da u univerzumu nema života, koliko je ogroman svemir i broj galaksija, solarnih sistema i planeta, rekao je on i dodao:

- To je deo NASA misije da traži taj život. Međutim, da je taj život inteligentan i da je pronašao Zemlju i da je došao na Zemlju i da se više puta srušio u Sjedinjenim Državama nije vrlo verovatno.

Iako je smatra da je potraga za životom izvan zvezda "objektivna", dr Kirkpatrik je rekao da je njegov cilj bio da "podiže nivo razgovora" o vanzemaljskom životu.

Dodao je: „Kako se ta diskusija približava Sunčevom sistemu, negde oko Marsa, pretvara se u naučnu fantastiku. A onda kako se još više približavate Zemlji i prelazite u Zemljinu atmosferu, to postaje teorija zavere. Moramo da promenimo nivo [javnog] razgovora. To je jedan od razloga zašto smo angažovali akademsku zajednicu da radi na nizu naučnih radova koji se bave verovatnoćom ovih stvari, prenosi Dejli Star.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading