policija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube

Drugi policajac je povređen, a osumnjičeni je ubijen u pucnjavi koja se dogodila u rezidenciji u jugozapadnom Ostinu, saopštila je policija.

"Ovo je bio veoma tragičan dan, veoma tragičan incident za sve umešane", rekao je privremeni šef policije u Ostinu Robin Henderson u emotivnim rečima tokom brifinga za štampu u subotu.

Incident se odigrao nešto pre 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, kada je osoba koja je pozvala hitnu zatražila pomoć u rezidenciji, rekao je Henderson. Osoba je "vrištala u pomoć" i rekla da je neko ubo nožem, rekao je Henderson.

Prvi policajci koji su stigli na lice mesta pronašli su povređenu žrtvu koja je uspela da pobegne iz stana, rekao je Henderson. Ona je prevezena u lokalnu bolnicu, rekao je Henderson, koji nije izneo nikakve detalje o obimu njenih povreda.

Policajci su obavešteni da su još dve povređene žrtve još uvek u kući sa osumnjičenim, za koga je odbegla žrtva rekla da još uvek ima nož, rekao je Henderson.

Policajci su pokušali da izvrše hitan prisilni ulazak u rezidenciju kako bi "spasili dve žrtve", rekao je Henderson. Nakon što su se oglasili kao policajci i ušli u rezidenciju, na njih je "pucao osumnjičeni", rekao je Henderson. Policajci su se povukli i nisu uzvratili vatru, rekla je ona.

"Pošto je osumnjičeni bio naoružan i zabarikadiran u jednoj rezidenciji i imao dva taoca, SVAT je pozvan na lice mesta", rekao je Henderson.

Službenici SVAT-a stigli su nešto posle 4 sata ujutro i pokušali drugi nasilni ulazak da spasu žrtve, rekao je Henderson. Po ulasku, osumnjičeni je "odmah pucao", rekla je ona.

Dva policajca su upucana i prevezena u lokalnu bolnicu. Jedan, identifikovan kao Horhe Pastore, policajac iz Ostina, podlegao je povredama uprkos naporima lekara, dok je drugi u stabilnom stanju, rekao je Henderson.

Dve žrtve su locirane u rezidenciji sa smrtonosnim povredama i proglašene mrtvima na licu mesta, rekao je Henderson. Oni nisu javno identifikovani.

Osumnjičeni je takođe proglašen mrtvim na licu mesta, rekla je ona. Osumnjičeni nije javno identifikovan.

Iza Pastora su ostali supruga, dva posinka, roditelji i dve sestre, saopštila je policijska uprava Ostina.

"Molim vas, pomozite meni i našoj APD porodici da odamo počast SPO Horheu Pastoru za njegove hrabre i herojske postupke", rekao je Henderson u postu na društvenim mrežama u subotu uveče, identifikujući ga kao policajca ubijenog u incidentu.

Ovo je prvi put u deceniji da je policajac iz Ostinske policijske uprave stradao na dužnosti, saopštila je KVUE podružnica ABC-a u Ostinu.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading