OČEKUJE SE ERUPCIJA KOJA ĆE IZBRISATI ČITAV GRAD ZA NEKOLIKO SATI Apokaliptične scene na Islandu, stanovništvo se hitno evakuiše
Foto: EPA/Epa: Bruce Omori

Stručnjaci su izrazili bojazan da bi vulkanska erupcija na Islandu, koja se uskoro očekuje, mogla da uništi grad Grindavik u blizini Rejkjavika.

U Grindaviku, koji je u blizini glavnog grada Islanda, živi oko 4.000 ljudi i taj grad bi mogao biti teško oštećen u vulkanskoj erupciji, koja se očekuje u roku od nekoliko sati ili dana.

Grindavik, na jugozapadnoj obali Islanda, evakuisan je u subotu u ranim jutarnjim satima, nakon što je pomeranje magme ispod Zemljine kore izazvalo stotine zemljotresa koji, kako se veruje, prethode erupciji.

 

 

- Zaista smo zabrinuti za sve kuće i infrastrukturu u tom području - rekao je Vidir Rejnison, šef islandske uprave za civilnu zaštitu i vanredne situacije.

Grad Grindavik, na oko 40 kilometara jugozapadno od Rejkjavika, nalazi se u blizini rezervoara slatke vode i geotermalne elektrane Svartsengi, koja je glavni snabdevač strujom za 30.000 stanovnika na poluostrvu Rejkjanes.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading