devojka u krevetu
Foto: Alo/Profimedia

Mario je nakon uznemirujućih poruka prepunih pretnji odlučio da pošalje članovima porodice i kolegama svoje bivše devojke njene eksplicitne fotografije, prenosi "Jutarnji".

No ni na tome nije stao, nego je i na nekoliko društvenih mreža, uključujući stranica raznih klubova i njenog fakulteta, postavio fotografije ispod kojih je ispisao i gnusan sadržaj blateći pritom nesrećnu devojku.

Lavinu tog divljanja prekinula je policija koja ga je kazneno prijavila za zloupotrebu snimka eksplicitnog sadržaja i za pretnje smrću. Nedavno je u tom slučaju i splitski Opštinski sud doneo presudu kojom je Mario M, inače otac troje dece, nepravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora.

 

Otac troje dece

S obzirom na to da je u istražnom zatvoru proveo četiri i po meseca, u slučaju da viši sud potvrdi kaznu, dosadašnji boravak iza rešetaka biće mu uračunat u finalnu sankciju. Takođe mora da plati i 331 evro sudskih troškova, a na sudu se posuo pepelom pokušavši ujedno da opravda svoje poteze s druge strane zakona.

- Bivša devojka mi je rekla da je ostala trudna i da joj treba novac za pobačaj. U međuvremenu sam saznao da to dete nije moje pa sam u svojoj boli i tuzi nepromišljeno postupio - pravdao se povratnik iz Nemačke u hrvatskom sudu.

Što se pak ličnih i porodičnih prilika tiče, sudu je rekao kako već osam godina živi na jednom luksuznom brodu u luci Zenta, a za šta je dopuštenje dobio od strane samog vlasnika broda.

Nema stalnih primanja te se izdržava popravcima brodova po luci, a kako ima troje dece iz prvog braka koja žive u Nemačkoj, napomenuo je da je učestvovao u njihovom izdržavanju.

- Sve je to bilo u afektu i nisam imao nameru da nanesem nikakvo zlo bivšoj devojci. Boravak u pritvoru na mene je uticao te se kajem zbog počinjenog. Više se to neće ponoviti i nemam nameru da u budućnosti kontaktiram oštećenu - zaključio je optuženi.

Sud mu je kao olakšavajuću okolnost uzeo u obzir iskreno kajanje dok mu je otežavajuće bilo "stepen povrede zaštićenog dobra" i "izražena upornost prilikom činjenja kaznenih dela" i ranija višestruka osuđivanost.

Jezive poruke

Mario M. je prema optužnici žrtvu zasuo telefonskim pozivima i porukama:

- Sad će tvoje gole fotografije i snimke videti svi od prijatelja do rodbine i fakulteta i drugih institucija.

- Neće me zaustaviti ni kordon policajaca da objavim fotografije i snimke jer želim osvetu.

- Ja ti se kunem u život svoje dece, imaš 2 dana, izmisli kako, boli me ku*ac kako, 20.000 kuna, inače sve ide u javnost.

- Znaš kakva je instalacija u starim zgradama sad kad izgori stan? Kratki spoj.

- Znači od sutra sam u zatvoru. Razumem. A šta kad izađem? Samo pitam. Tebe treba na kolac.

Ovo su samo neke od jezivih poruka koje joj je slao. Nakon toga je počeo da šalje fotografije. I to iz osvete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading