PREMIJER ŠPANIJE OPTUŽEN ZA IZDAJU Sukob policije i demonstranata, protive se amnestiji katalonskih separatista (VIDEO)
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bs

Demonstranti u Madridu su pod državnim zastavama Španije uzvikivali uvrede na račun vršioca dužnosti premijera Pedra Sančesa, a neki ga nazivali "izdajnikom" i "nacistom". Demonstranti su gurali barijere koje je postavila policija s opremom za nerede, a ona odgovorila gumenim mecima i pendrecima.

Vlada je saopštila da je skupu u utorak na kapiji nacionalnog sedišta vladajuće Socijalističke partije u Madridu bilo oko 7.000 ljudi, što je dvostruko više od broja demonstranata dan ranije. Sličnih protesta bilo je i u drugim gradovima.

 

 

- Tri osobe su uhapšene u ponedeljak - rekao je predstavnik centralnih vlasti.

Premijer pregovara s katalonskim separatističkim partijama da dobije njihovu podršku u svom nastojanju da ponovo formira vladu i zadrži svoju koaliciju levog centra na vlasti posle neuspešnih izbora u julu.

Ali, dve separatističke stranke zahtevale su u zamenu za njihove glasove u parlamentu sveobuhvatnu amnestiju koja bi uključivala njihove lidere koji su pobegli iz Španije posle pokušaja secesije 2017.

To je razgnevilo mnoge u Španiji, uključujući vodeće opozicione stranke na desnici koje optužuju Sančesa da se povinuje prekršiteljima zakona.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading