ajkula
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Dva surfera su srećom preživela susret sa ogromnom ajkulom.

Rej Trauc i Pit Emond, dvojica muškaraca prisećaju se svog susreta sa predatorom. Duo je plivao na mestu za surfovanje na nacionalnoj obali Kejp Kod u Masačusetsu, Sjedinjene Države.

Rej kaže da je bio prvi od njih dvojice koji je primetio ogromnu ajkulu, koja je nameravala da uhvati njegovog prijatelja Pita za nogu dok su bili u vodi.

Prisećajući se incidenta, rekao je: „Pit Emond i ja surfovali smo sami ispred  kuće na plaži kod obalske straže. Pit je sedeo na svojoj dasci, a ja sam stajao na svojoj kada sam pogledao preko ramena i velika bela ajkula bila je na putu tačno kod Pitovih nogu. Ajkula se čak okrenula na bok kao da će mu odgristi nogu, u tom trenutku sam viknuo 'AJKULAAAA' pošto Pit još uvek nije bio svestan opasnosti. Dok sam vikao, zabio sam veslo u vodu na zadnjem delu ajkule i ona se silovito okrenula prema meni, rep i glava su joj tada mlatarali napred-nazad izbijajući vodu."

Masačusets inače nije poznat po napadima ajkula, dogodilo se sa samo šest susreta od 1837, prema magazinu "Surfer".

Rej je nastavio: „Ogroman rep ajkule skoro je udario Pita u lice. Vikao sam da Pit ode i stigne do obale dok je ajkula kružila iza mene veoma agresivno i uznemireno. Dok je ajkula kružila, kružio sam i ja sprečavajući da bude iza mene. U tom trenutku mali talas je naišao i u dva brza zamaha jurio sam prema plaži. Obojica smo pobegli nepovređeni i pomalo potreseni. Video sam stotinu belih ajkula dok sam surfovao, ali ovo mi je oduzelo dah. Za kraj, dodaću, niko od nas nije paničario i reagovali smo savršeno", prenosi britanski "San".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading