Putin i Baba Vanga  Ml
Foto: EPA/Foto: Alo/ilustracija/EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOVSPUTNIK/KREMLIN POOL/Printscreen YouTube

Veruje se da je Baba Vanga, poznata i kao 'Nostradamus Balkana', imala snažne vizije. Kažu da je vidovnjakinja navodno dobila svoje moći nakon što je izgubila vid tokom strašne oluje kada je bila dete.

Britanski mediji prednose da je Baba Vanga, koja je navodno predvidela napad Al Kaide 11. septembra u SAD i Bregzit, najavila neke zastrašujuće vesti za 2024. godinu.

Ona je navodno tačno predvidela i tragediju u Černobilu, kao i smrt princeze Dajane i raspad Sovjetskog Saveza.

Umrla je u 84. godini 1996. godine.

Britanski list "Miror" (Mirror) navodi sedam njenih predviđanja za 2024. godinu.

Međutim, bilo kakva izvesnost u vezi sa predviđanjima Baba Vange i dalje je veoma sporna, posebno što neki čak tvrde da joj se pripisuju mnoge reči koje ona nije rekla – a kamoli da li su ispravno protumačene.

1. Pokušaji atentata

Baba Vanga je imala viziju da će ruskog predsednika Vladimira Putina sledeće godine ubiti neko iz njegove zemlje, navodi Astrofame. Kremlj je stalno demantovao spekulacije da Putin ima rak i pobijao tvrdnje da se njegovo zdravlje pogoršava.

2. Teroristički napadi će se povećati u Evropi

Ona je objavila predviđanje o razornom oružju. Ona tvrdi da će "velika zemlja" sledeće godine izvršiti testove ili napade biološkog oružja. Takođe je najavila da će teroristi izvršiti napad u Evropi.

3. Ogromna ekonomska kriza

Vanga je rekla da će sledeće godine doći do ogromne ekonomske krize koja će uticati na globalnu ekonomiju. Ona je istakla nekoliko faktora koji doprinose kao što su povećanje nivoa duga, dalje geopolitičke tenzije i prelazak ekonomske moći sa Zapada na Istok

4. Zastrašujući klimatski događaji

Imala je viziju da će sledeće godine biti zastrašujućih vremenskih prilika i prirodnih katastrofa. Prema predviđanju, doći će do promene orbite koja se obično dešava tokom dužeg vremenskog perioda. Međutim, ako se to dogodi u kratkom vremenskom periodu, to bi moglo izazvati probleme uključujući klimatske poremećaje i porast nivoa radijacije.

5. Sajber napadi

Ona je navela da će doći do porasta sajber napada jer će napredni hakeri direktno udarati na vitalnu infrastrukturu kao što su električne mreže i postrojenja za prečišćavanje vode. Ona je predvidela da će to dovesti do pretnje nacionalne bezbednosti.

6. Medicinski prodori

Proročica je najavila pozitivne vesti iz oblasti medicine i rekla da će biti novih tretmana za neizlečive bolesti, uključujući Alchajmerovu bolest. Ona je takođe rekla da će biti leka za rak 2024. godine.

7. Tehnološke revolucije

Baba Vanga je imala viziju da će doći do velikog prodora u kvantnom računarstvu, prenosi Histori.co.uk. Prijavljeno je da kvantno računarstvo brzo napreduje i može rešiti probleme brže od tradicionalnih računara. Ako se to dogodi sledeće godine, veštačka inteligencija će se još više razviti, prenosi mirror.co.uk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading