rat u izraelu
Foto: Printscreen/Foto: Pirntscreen/YouTube

Izbio je rat između Izraela i grupe u Pojasu Gaze, Hamasa, u onome što komentatori smatraju možda najozbiljnijom eskalacijom ove dve strane do sada.

Uznemirujuće proročanstvo Baba Vange možda se otkriva pred našim očima nakon izraelske objave rata Hamasu, piše britanski medij Dejli Star.

Palestinske militantne grupe predvođene Hamasom preplavile su granicu sa Izraelom 7. oktobra, započevši vojnu ofanzivu velikih razmera. Napad je doveo do eskalacije, a izraelski avioni izvode vazdušne napade na pojas Gaze.

Dok nasilje tinja između Izraela i Hamasa od 2007. godine, mnogi smatraju da su razmere ovog napada najambicioznije koje je izvela ova grupa. Upravo zbog ove skale reči Babe Vange tako jezivo odzvanjaju u ušima.

Izrael deli mnoge sličnosti i poglede na svet sa Evropom i SAD, što vizije pokojne bugarske proročice o „velikom muslimanskom ratu“ sa Evropom čini tako alarmantnim. Poznata i kao Vangelija Pandeva Dimitrova, Baba Vanga je preminula 1996. godine, ali njena proročanstva i predviđanja od tada zaokupljaju ljude. Njeni sledbenici su uvereni da je ona predvidela globalno zagrevanje i cunami u Indijskom okeanu 2004. godine.

Neki takođe kažu da je predvidela 11. septembar kada je rekla: "Užas, užas! Američka braća će pasti nakon što ih napadnu čelične ptice. Vukovi će zavijati u žbunju i nevina krv će šiknuti."

Independent izveštava o njenom predviđanju u vezi sa „velikim muslimanskim ratom” da je videla invaziju Evrope, koja će se završiti uspostavljanjem muslimanskog kalifata do 2043. Međutim, bilo kakva izvesnost u vezi sa predviđanjima Vange i dalje je veoma sporna, posebno što neki čak tvrde da joj se pripisuju mnoge reči koje ona nije rekla – a kamoli da li su ispravno protumačene, prenosi Dejli Star.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading