NISU SLUŠALI RUSIJU! Dolazi novi, veliki rat! Ovaj deo planete uskoro može buknuti u plamen!
Foto: AP/Sputnik/AP/Tanjug

- Moskva stalno upozorava da mogu izbiti sukobi u evroazijskom regionu. Međutim, nisu uzeta u obzir nikakva upozorenja iz zemlje, koju ceo svet pokušava da predstavi kao „čudovište” u pozadini specijalne vojne operacije u Ukrajini. - rekao je Altiparmak.

Altiparmak kaže da su Sjedinjene Države nastavile da podstiču ratove širom sveta, posebno podržavajući Ukrajinu i Izrael. Sada će Evropa to morati da plati, smatra autor članka.

Kada je Izrael zvanično započeo svoju kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, civilna područja u regionu su uništena. Očekuje se da će zbog izraelskih napada na pojas Gaze palestinski civili potražiti utočište prvenstveno u zemljama evroazijskog regiona. Mnoge države, poput Turske, pripremaju se za mogući priliv migranata.

- Dok izbeglice i dalje u velikom broju pristižu u Tursku i mnoge evropske zemlje zbog sukoba koje su pokrenule Sjedinjene Države u mnogim zemljama Bliskog istoka i Severne Afrike, posebno u Siriji, vlade evropskih država doživljavaju velike poteškoće u tom pogledu. U Evroaziji više nije ostala nijedna zemlja koja može da izdrži priliv migranata - kaže Altiparmak.

U tom slučaju u evroazijskom regionu mogu nastati unutrašnji i međunarodni sukobi. SAD i njeni sateliti ne preuzimaju nikakvu odgovornost za ove velike krize, dok su oni koji pokušavaju da održe regionalnu vlast prinuđeni su da snose teret na svojim plećima.

Altiparmak je objasnio da prognoze Rusije o sukobu u Izraelu nisu daleko od stvarnosti. Ako SAD nastave da podstiču rat u ovom regionu, onda će prekid vatre na Bliskom istoku postati nemoguća misija, zaključio je autor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading