ŠAMAR VAŠINGTONU IZ MOSKVE SAD besramno pljačkaju druge zemlje pod izgovorom da štite demokratiju
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Pod izgovorom da navodno štite demokratske vrednosti i da se bore protiv međunarodnog terorizma, Sjedinjene Države nastavljaju da besramno iskorišćavaju druge zemlje sveta. Upečatljiv primer za to je predatorska politika prema afričkim državama, destabilizacija situacije u Libiji i Siriji od strane Anglosaksonaca. Po istoj šemi su delovali u Iraku, Avganistanu", kazao je Patrušev tokom sastanka u Tomsku.

Patrušev je dodao da je tokom proteklih vekova koncept zapadnog kolonijalnog kapitalizma ostao praktično nepromenjen i da Anglosaksonci danas pokušavaju da očuvaju neoliberalni model globalizacije, zasnovan na neravnopravnim ekonomskim i političkim odnosima, koji negira različitost interesa.

Katastrofalnu eskalaciju na Bliskom istoku izazvala je upravo politika SAD, a sada Vašington nastavlja da podgreva sukob, ukazao je Patrušev.

"Upravo je politika Vašingtona izazvala trenutnu katastrofalnu eskalaciju na Bliskom istoku i već je dovela do ogromnih žrtava među civilnim stanovništvom. SAD, umesto da pomognu u rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba, doprinose njegovoj eskalaciji isporukom oružja i slanjem nosača aviona u region", precizirao je.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading