URSULA PRETILA MAKEDONCIMA USRED SKOPLJA "Izbor je na vama"
Foto: AP/Tanjug/Ap

Nada se, kazala je, da će njihovo mesto biti uz državu i da će preuzeti odgovornost.

"Izbor je na vama i zato se zaista nadam da će sve stranke iskoristiti ovaj trenutak i podržati ustavne promene, jer je to za vašu budućnost zemlje i sve stranke su odgovorne za identitet Makedonaca", rekla je Fon der Lajen na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Kovačevskim.

Premijer Kovačevski je novinarima nakon bilateralnog susreta sa predsednicom Evropske komisije takođe izrazio nadu da će stranke koje su, kako je naveo, protiv promene Ustava pokazati da se zalažu za Evropsku budućnost zemlje.
Sada je, dodao je, otvoren prozor za pristupanje Severne Makedonije Evropskoj uniji.

"Nadam se da će oni koji su u istoriji uvek bili protiv evropskih i atlantskih integracija zemlje konačno, prvi put u svom političkom postojanju, u parlamentu pokazati da se zalažu za evropsku budućnost zemlje", naveo je Kovačevski.

Skoplje je prva stanica balkanske turneje predsednice Evropske komisje Ursule fon der Lajen. Nju je na skopskom aerodromu dočeo Kovačevski uz najviše državne i vojne počasti i poželeo joj dobrodošlicu.

Kovačevski i Fon der Lajen su imali razgovor "u četiri oka", a potom je usledio bilateralni susret delegacija EU i Severne Makedonije.

Teme razgovora su proces evropskih integracija i reformu u Severnoj Makedoniji, kao i predstavljanje Plana rasta za zemlje Zapadnog Balkana i drugih odgovorenih pitanja, kao i situacija u zemlji i regionu.

 

@alo_portal Da li muškarac koji je prevario prvu ženu može da bude veran drugoj? 🤔 Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima 👇🏻 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryou #viral #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading