medlin meken
Foto: Printscreen/Printscreen

Takođe su dali najnovije informacije o slučaju, prenosi BBC njuz.

Džeri i njegova supruga Kejt proglašeni su osumnjičenima u portugalskoj istrazi u septembru 2007. godine, četiri meseca nakon što je njihova ćerka nestala iz letovališta u Praja da Luz u Algarveu.

Više od 16 godina kasnije, još uvek nije pronađen nikakav trag o Madlen.

Detektivi su sumnjali da su njeni roditelji inscenirali otmicu i sakrili njeno telo nakon što je umrla u nesreći u njihovom stanu za odmor. Oni se i dalje suočavaju sa nemilosrdnim zlostavljanjem na internetu od ljudi koji su uvereni da su odgovorni za nestanak.

Prema BBC-jevom programu Panorama, policija u Portugalu je rekla da nije pravilno obavila početnu istragu i da je trebalo više da razmotri činjenicu da Mekenovi nisu bili upoznati sa sistemima zemlje.


2020. slučaj je ušao u novu fazu kada je nemački seksualni prestupnik Kristijan Brukner imenovan za glavnog osumnjičenog.

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters, koji radi na slučaju, rekao je za BBC da je izvinjenje portugalske policije „dobar znak“. Dodao je: „To pokazuje da u Portugalu postoji razvoj u slučaju Meken.“

Kejt i Džeri Mekan podelili su objavu na društvenim mrežama ranije ove godine kojom su obeležili Medlinin 20. rođendan i obećali da nikada neće odustati od pokušaja da je pronađu.

Napisali su: „Srećan rođendan Madlen! Volimo te i čekamo te. „Nikada nećemo odustati.“ Poruka koja je pratila post je glasila: „Još uvek nedostaje. Još uvek mnogo nedostaje. Još uvek u potrazi. Onoliko koliko je potrebno…"

Podsećamo, Britanska devojčica Medlin MeKen, je 2007. godine nestala u portugalskoj regiji Algarve.

Nestanak Madlen Meken uzbudio je svetsku javnost, pa su je u međuvremenu mnogi "viđali" na raznim mestima, čak i u Australiji, a na temu ovog slučaja napisano je više knjiga i snimljeno nekoliko televizijskih dokumentaraca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading