grob
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Petnaestogodišnju devojčicu iz Brazila je njen drug odvezao do groba nemilosrdnog ubice nakon čega je pronađena u prljavštini sa groblja

Ubica Lazaro Barbosa de Soza ubio je šest ljudi širom Brazila u nizu ubistava pre dve godine.

Policija je ubila 32-godišnjeg Barbosu nakon što ga je konačno sustigla. Ubica je likvidiran iz vatrenog oružja u kući svoje bivše tašte.

Policija kaže da je Barbosa ubio jedan bračni par i njihova dva sina, od 15 i 21 godine, i navodno je držao ljude kao taoce tokom svoje tri nedelje bekstva. Zapalio je jednu kuću i nekoliko automobila i povredio policajca pre nego što je konačno došao do krvavog kraja kada se potera završila.

Ali porodice žrtava nisu mogle da budu mirne nakon što je njegov grob iskopan. Policajac Rafael Neris rekao je novinarima da je 15-godišnja devojčica, čije ime nisu objavile vlasti, pronađena nakon što je primećena na na nadzornim kamerama. 

„Bilo je prilično jasno da je ona bila ta koja je otvorila grobnicu“, rekao je on.

Ona je priznala da je iskopala telo nakon što je sanjala da je ubica još uvek živ i da mu je „potrebna njena pomoć“.

Policajac je nastavio: „Devojka je prijavila da je imala nekoliko snova u kojima se pojavio Lazaro i zamolio je da ga ukloni iz groba jer je živ i potrebna mu je pomoć.

Devojku je do groblja odvezao njen 21-godišnji drug, saopštila je policija. 

„Sve vreme je njen prijatelj pokušavao da je upozori da to nije u redu i da ne bi trebalo da idu na to mesto, ali je ona mnogo insistirala“, kaže policajac.

Iako su prvi izveštaji govorili da je lobanja de Soze ukradena, kasnije je utvrđeno da je telo netaknuto. Devojčica možda neće biti optužena, rekao je Neris, a grobnica je sada ponovo obnovljena.

De Sozina vladavina terora počela je 9. jula 2021.

Provalio je u kuću Klaudija Vidala – ubivši biznismena i njegova dva sina. De Soza je potom oteo Vidalovu ženu, 43-godišnju Kleonis Markes, pre nego što je i nju ubio, dok je on bežao od policije. Zatim je provalio u brojne druge obližnje kuće.

Policija je uspela da uđe u trag de Sozi, ali je posle kratke vatrene borbe uspeo da pobegne. Nakon nekolilko dana učestvovao je u još jednoj pucnjavi sa policijom, ranivši jednog policajca.

Povremeno ga je primećivala policija, ali je uvek uspevao da pobegne. Dok jednog dana ubici je konačno ponestalo sreće. Ušli su mu u trag da se krije u kući kod bivše tašte. De Soza je opkoljen i poginuo je u vatrenom obračunu, prenosi mirror.co.uk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading