dražen milović
Foto: Printscreen/Ruska policija

Naredbe istražnih organa o blokadi imovine upisane su 7. aprila i 6. septembra ove godine, što pokazuju katastarski podaci u koje je "RTCG" imao uvid.

U maju ove godine Milovića je uhapsila ruska policija u Moskvi, i tada je naglašeno da je on rođak Ljuba Milovića, funkcionera crnogorske policije koji je zajedno sa Zvicerom okrivljen za međunarodni kriminal, šverc kokaina i pranje novca.

dražen milović

Ruska policija

 

 

Ljubo Milović  i dalje u bekstvu

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je i Višem sudu u Podgorici dostavilo optužnicu protiv Radoja Zvicera, dvojice Milovića, ranijeg policijskog funkcionera Dejana Kneževića, Miloša Mišurovića, Vladimira Bajčete, Filipa Zindovića, Petra Lazovića...

Optužnica protiv Zvicera i još ukupno 20 osoba podignuta je 15. septembra ove godine.

Rusija, međutim, okleva da izruči Dražena Milovića s obzirom da je predsednički Savet za ljudska prava i razvoj civilnog društva Rusije pozvao ruske institucije da ozbiljno razmotre pitanje njegovog izručenja Crnoj Gori, jer se, kako su naveli ranije, mora imati u vidu da Rusija prepoznaje Crnu Goru kao neprijateljsku državu.

Crnogorska policija je u martu za Draženom Milovićem raspisala međunarodnu Interpolovu poternicu.

Advokati Dražena Milovića u Rusiji negirali su optužbe, i zatražili da mu se ukine ekstradicioni pritivor.

Osim toga, za Ljubom Milovićem Viši sud u Podgorici raspisao je nacionalnu poternicu u julu 2022. godine, ali do danas on nije uhapšen.

Imovina je po nalogu tužilaštva blokirana i Ljubu Miloviću i Radoju Zviceru, ali i drugim okrivljenim članovima ove grupe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading