devojka se udavila
Foto: Printscreen/Pritnscreen Youtube

Državljanka Moldavije (27) udavila se danas u moru kod Sutomora, dok su četiri osobe, starosti oko trideset godina, uspele da doplivaju do plaže.

Kako je izjavio načelnik službe za bezbednost plovidbe, Žarko Lukšić, grupa mladih Moldavaca je isplovila iz barske marine na sup-daskama u vodu, ali ih je vetar odvukao u Sutomore.

- Očajnički pred velikim talasima su pokušavali da se dokopaju sutomorske plaže, a Pomorsko operativni centar je dobio informaciju u 16.45 časova te je uprkos olujnom jugu isplovio spasilački čamac. Dve mlade osobe tridesetih godina su uspele da dođu do plaže i talasi su ih izbacili, ali uprkos visokom riziku za posadu čamca, i blizine stena, druge dve osobe je prevrnuo talas i bacio na kamenitu obalu, te su zadnjim atomima snage došli do plaže - izjavio je Lukšić.

"Udavila se na samo 20 metara od plaže"

- Ali ženskoj osobi nije bilo spasa i došlo je do davljenja na samo 20-ak metara od obale. Ogromni talasi nisu dozvoljavali da im iko u tom trenutku pomogne. Ubrzo su došle službe MUP CB Bar, Sektor granične policije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć da zbrinu ostale osobe - precizirao je on.

Kako dalje navodi, do tragedija dolazi zbog nemarnosti i olakog shvatanja najave o pogoršanju vremena.

- Ovakve situacije i avanturističko ponašanje u praksi dovodi do posledica gubljenja ljudskih života i pored jasnih najava dolaska lošeg vremena te vidljivosti ogromnih talasa koji gutaju sve pred sobom - ističe Lukšić.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Višestruki sudar na raskrsnici Kneza Miloša i Višegradske #dosije192 #sudar #beograd #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading