mačka za koju su mislili da je puma
Foto: Printscreen/YouTube/ Printscreen/ FOX43 News

BiologTomas Keler posetio je u ponedeljak grad u okrugu Lihaj kako bi istražio prijavljeno viđenje pume koje je uključivalo fotografije snimljene navodne velike mačke.

Keler je rekao da je jedna meštanka snimila fotografije sa prozora njenog stana na drugom spratu, oko 90 metara od životinje, a on je koristio merne alate i kartonske modele da bi ponovo napravio fotografije.

„Na osnovu fotografija napravljenih korišćenjem izreza u poređenju sa originalnom fotografijom, čini se da je ta životinja bila u stvari velika kućna mačka“, rekao je Keler za medije.

Keler je koristio izreze veličine kućnih mačaka, planinskih lavova i risova, koji se ponekad nalaze u tom području.

Biolog je rekao da je stanovnik uradio pravu stvar što je prijavio.

„Uglavnom izađemo i pokušamo da razgovaramo sa onim ko je to prijavio, kako bi dobili perspektivu o tome gde je fotografija snimljena“, rekao je Keler za lokalni medij i dodao: „Gledamo originalnu sliku i merimo šta možemo. Gledamo stvari na slici od kojih možemo da dobijemo razmeru" - rekao je on.

Poslednji potvrđeni planinski lav u Pensilvaniji ubijen je u okrugu Berks 1870-ih, prenosi upi.com.

Podsetimo, policija je ranije upozorila da je "velika mačka" primećena u okrugu Lihaj, što je izazvalo sve veću zabrinutost da se pume možda vraćaju u državu.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading