puma
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Životinju je prvo snimio jedan stanovnik u nedelju u 11:44 ujutro, navodi se u saopštenju policije Pensilvanije.

Policija je utvrdila da je slika uhvatila "veliku mačku", koja je verovatno bila "planinski lav", u poljima iza Hanover Drava.

Kontaktirana je Komisija za igre Pensilvanije i obaveštena o situaciji. Ukoliko se životinja vidi, stanovnike se mole da joj ne prilaze i da kontaktiraju komisiju za igru na 610-926-3136.

Istočna puma je nekada naseljavala državu, ali su stručnjaci smatrali da je napustila ovo područje pre nekoliko decenija zbog gubitka staništa i programa iskorenjivanja.

Međutim, kako moguća viđenja postaju sve češća, mnogi veruju da bi se takozvane „mačke duhove“ (takozvane zbog svojih sposobnosti skrivanja) mogle vratiti.

Biolog Tomas Keler rekao je za VTAJ da u Pensilvaniji ne postoji trenutna populacija koja se razmnožava, ali bi mogli da prolaze prolazni divlji planinski lavovi.

„To smo videli 2011. Ne u Pensilvaniji, ali smo to videli u Konetikatu na primeru mačke koja se kretala celim putem od Južne Dakote do Konetikata pre nego što ju je udarilo vozilo i ubilo“, rekao je Keler za novinsku stanicu, prenosi Upi.com.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading