evropa sad
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ RTCG - Zvanični kanal

“Bilo je mnogo teških reči na Glavnom odboru, mnogo grubosti, reči da smo pripadnici ili pod uticajem raznih službi. Bilo je toliko da su neki časni ljudi reagovali, drugi iz Predsedništva pokušavali da smire situaciju. Mislila sam, ipak, da su to trenuci ljutnje i da ćemo razgovarati o neslaganjima s ciljem da ih rešimo u svojoj kući, jer smo obje članice PES-a od početka”, rekla nam je Ćinćur.

Dodaje da je nakon toga bilo razgovora, ali samo onih da ona i Pejović promene javno izrečeni stav.

“Bilo je razgovora,  ali nažalost, ne da se racionalno sagleda situacija, već da se mi ubedimo da odustanemo od stava da Vlada bude sastavljena od više subjekata pobedničke koalicije na predsedničkim izborima”, objasnila je Ćinćur.

Na pitanje zašto se različitost mišljenja predstavlja u Crnoj Gori kao izdaja, ona ističe da je to zato što smo još uviek nezrelo društvo.

“Zašto se različitost predstavlja kao izdaja? Zato što smo nezrelo društvo,  nenaviklo na pluralizam mišljenja, društvo koje, umesto da od lidera traži odgovornost, od njega stvara idola. Dok tako bude, imaćemo autoritarne vođe umesto zasluženog autoriteta”, zaključila je Ćinćur.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading