Izgoreo autobus u Veneciji
Foto: AP/(HOGP)

Neki od 15 povređenih su i dalje u jako teškom stanju, a neki su ipak bili sposobni da daju iskaz, opišu ono čega se sećaju od utorka uveče u 20 sati kada im se okrenuo ceo život.

 

 

S višestrukim nagnječenjima tela, dok stiska mobilni u ruci koji mu je na bolničkoj postelji trenutno jedini kontakt s porodicom nakon što mu je otac u autobusu smrti izgubio život, Aleksandr Lomakin (38) vrlo emotivno prepričava trenutke užasa i onog što je usledilo.

- S ocem Vasilom sam bio na putovanju, proveli smo prekasan dan u Veneciji i najednom se sve okrenulo. Čuo sam iznenadni udarac kao da je potres. Pod nogama nam se izmaklo tlo i našao sam se najednom okružen telima, krv svuda, povređeni... U padanju sam pokušao da se zaštitim prekrivajući rukama glavu. Udarac je bio presnažan, autobus je padao bez ikakve kontrole nakon što je naglo skrenu udesno i ne razumem kako je uopšte došlo do nesreće. Čudo je da sam živ – kaže za italijansku La Nuovu Lomakin svestan da će za istražitelje njegovo svedočenje biti od velike važnosti, kao i svih ostalih preživelih.

Za očevu smrt saznao je tek posle 12 sati. Na put u Italiju s ocem je krenuo kako bi oslobodio misli od strahota koje su proživjeli u Ukrajini.

- Kamp Hu u Margeri smo odabrali za smeštaj jer smo mogli da provodimo dane na moru i u obilasku jedinstvenog grada na svetu. Psiholog u bolnici je bio prisutan kad su mi saopštili da je otac preminuo. Utučen sam. Ono što želim je nakon svega da znam šta se zapravo dogodilo. Želim da znam ko je odgovoran - suznih je očiju zaključio Lomakin, ponovivši da svi koji su pretrpeli gubitak moraju da dobiju odgovor na pitanje zašto je do nesreće došlo i zašto je toliko ljudi poginulo.

BONUS VIDEO 

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading