putin
Foto: EPA/EPA-EFE/GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruski predsednik Vladimir Putin je, govoreći o politici Zapada prema Srbiji, rekao da je moguće „uništiti” ovaj narod, ali ga je nemoguće slomiti”.

- Znate, mnogo puta sam čuo od Zapada: "Moramo da izvršimo pritisak na njih." Zašto tačno treba pritisnuti Srbe? Da budem iskren, ne znam. Čak, štaviše, kada je bilo nekih iskrenih razgovora, imao sam još uvek normalne odnose sa nekim (zapadnim) liderima, tada su mi rekli: „Moramo da pojačamo pritisak“, pitao sam: „Zašto?“, ali nije bilo odgovora - rekao je Putin na Valdajskom forumu, prenose Ria Novosti.

Ruski predsednik je poručio da Srbija ne može biti slomljena i potčinjena.

- Srbiju je moguće uništiti, ali je nemoguće da se Srbija slomi. Ne možete da potčinite Srbe.To je takav narod  - istakao je Putin i dodao: 

- I oni ovo ne razumeju. Ali nadam se da će pre ili kasnije doći do razumevanja i u evropskoj politici i u globalnoj politici uopšte - da će shvatiti da je ipak konstruktivnije da pregovaraju umesto da pokušavaju da izvrše pritisak na njih.

Podestimo, ruski predsednik tokom govora na "Valdajskom formu" izneo i svoje mišljenje zašto Rusija nije postala članica NATO-a, kao i o sukobu u Ukrajini.

Putin je rekao da NATO-u nije bila potrebna zemlja poput Rusije.

- Uprkos činjenici da više nije bilo ideološke konfrontacije - očigledno je problem bio u geopolitičkim interesima, reako je ruski predsednik.

Povodom sukoba u Ukrajini, Putin je rekao da to nije teritorijalni sukob i da Rusija nema interesa u smislu osvajanja bilo koje teritorije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Aleksandar

05.10.2023 19:05

Tvrd je orah vocka cudnovata, to Srbi u genima imaju.

Aleksandar

05.10.2023 19:07

Tvrd je orah vocka cudnovata, to srbi u genima imaju.

stanojka

05.10.2023 19:47

Srbi su pravedan narod. I Bog im pomaze

Kraljevčanin

05.10.2023 23:26

Tek će sad NATO zlotvori da nas pritiskaju i ucenjuju... samo zato što nas Putin ceni i podržava.