Prodaja egzotičnih životinja
Foto: Alo/Foto: Pixabay/DenisDoukhan

Rafael Gutijerez-Galvan (29) i njegova supruga Dejnira Garza (28) optuženi su za kršenje Zakona o ugroženim vrstama i Zakona o javnoj bezbednosti velikih mačaka zbog pokušaja trgovine egzotičnim mačkama u avgustu i septembru.

Gutijerez-Galvan se 24. avgusta prvi put susreo sa tajnim agentom iz Odeljenja za unutrašnju bezbednost na parkingu prodavnice Academy Sports and Outdoors u Makalenu u Teksasu.

Prodao je agentu nešto što je izgledalo kao malo pegavo mače za 7.500 dolara. Stručnjaci su identifikovali mačku kao mladunče margaja, malu mačku koja potiče iz Južne i Centralne Amerike.

Margaji nisu ugroženi, ali ih Ministarstvo poljoprivrede SAD i dalje smatra „egzotičnom vrstom“.

Agenti su se ponovo našli sa Gutijerez-Galvanom u utorak, 26. septembra. Ovog puta je doneo ono što su agenti jasno prepoznali kao mladunče jaguara.

PRODAVALI MLADUNČE JAGUARA Muž i žena uhapšeni zbog trgovine egzotičnih životinja

Foto: Aleksandar Đorđević

 

Prema rečima agenata, Gutijerez-Galvan im je rekao „ovde sam samo da prodam mačku“.

U isto vreme, agenti koji su ispitivali kuću osumnjičenog videli su njegovu suprugu Dejniru Garzu kako nosi kovčeg pun novca pre nego što je otišla u terencu.

Garzu je zaustavio policajac nakon što je prošla kroz crveno svetlo, gde je priznala da je nosila novac.

Kada je uhapšen Gutijerez-Galvan je rekao federalnim agentima da je samozaposlen i da za život „kupuje i prodaje životinje“. Priznao je da je nosio „divlju mačku“, ali je tvrdio da je mislio da je prva životinja bila „persijska mačka“.

Garza je takođe potvrdila da je njen muž bio trgovac divljim životinjama i priznala da mu je povremeno pomagala.

Gutijerez-Galvan i Garza su u sredu, 27. septembra, optuženi u zgradi federalnog suda u Makalenu. Ako budu osuđeni, mogli bi da dobiju do pet godina zatvora i maksimalnu novčanu kaznu od 20.000 dolara.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading