Vanzemaljci
Foto: Printscreen/Printscreen

Dugo očekivano svedočenje penzionisanog majora Dejvida Gruša pred podkomitetom za nadzor Predstavničkog doma bilo je poslednji pohod Kongresa u svet UAP-a — ili „neidentifikovanih vazdušnih fenomena“, što je zvanični termin koji vlada SAD koristi umesto NLO-a.

Dok proučavanje misterioznih letelica ili objekata često izaziva razgovore o vanzemaljcima i „malim zelenim ljudima“, demokrate i republikanci poslednjih godina insistiraju na više istraživanja kao pitanja nacionalne bezbednosti zbog zabrinutosti da bi viđenja koja su primetili piloti mogla biti povezana sa američkim protivnicima. .

Gruš je rekao da ga je 2019. godine šef vladine radne grupe za UAP zamolio da identifikuje sve visoko poverljive programe koji se odnose na misiju te radne grupe.

U to vreme, Gruš je bio zadužen za Nacionalnu izviđačku kancelariju, agenciju koja upravlja američkim špijunskim satelitima.

„U toku mojih službenih dužnosti bio sam obavešten o višedecenijskom pronalaženju i reverznom inženjeringu UAP-a, kome mi je bio odbijen pristup“, rekao je on.

Na pitanje da li američka vlada ima informacije o vanzemaljskom životu, Gruš je rekao da su SAD verovatno svesne "neljudskih" aktivnosti od 1930-ih.
Pentagon je demantovao Grušove tvrdnje o zataškavanju.

U saopštenju, portparolka Ministarstva odbrane Sju Gof rekla je da istražitelji nisu otkrili "bilo kakve proverljive informacije koje bi potkrepile tvrdnje da su bilo kakvi programi u vezi sa posedovanjem ili reverznim inženjeringom vanzemaljskih materijala postojali u prošlosti ili postoje trenutno".

Saopštenje se ne odnosi na NLO za koje se ne sumnja da su vanzemaljski objekti.

Gruš kaže da je postao vladin uzbunjivač nakon svog otkrića i da se suočio sa odmazdom zbog toga što je istupio.

On je odbio da bude konkretniji u vezi sa taktikom odmazde, pozivajući se na istragu koja je u toku.

„Bilo je veoma brutalno i veoma nesrećno, neke od taktika koje su koristile da bi me povredile i profesionalno i lično“, rekao je on.

Poslanik Glen Grotman, republikanac iz Viskonsina, predsedavao je saslušanjem panela i našalio se prepunoj publici: „Dobro došli u najuzbudljiviji podkomitet u Kongresu ove nedelje“.

Postojalo je obostrano interesovanje za Grušove tvrdnje i bio je trezveniji ton od drugih nedavnih saslušanja na kojima su učestvovali uzbunjivači koje su slavili republikanci, a kritikovali demokrate.

Zakonodavci obe stranke pitali su Gruša o njegovom proučavanju NLO-a i posledicama sa kojima se suočio i kako mogu da saznaju više o vladinim UAP programima.

„Pretpostavljam da tvrdite da nam je potrebna prava transparentnost i sistemi izveštavanja kako bismo mogli da dobijemo malo jasnoće o tome šta se tamo dešava“, rekao je poslanik Džejmi Raskin, demokrata iz Merilenda.

Neki zakonodavci su kritikovali Pentagon što nije pružio više detalja na poverljivom brifingu ili objavio slike koje bi mogle da se pokažu javnosti.
Na prethodnim saslušanjima, zvaničnici Pentagona su pokazali snimak snimljen iz vojnog aviona F-18 koji je pokazao sliku jednog oblika nalik balonu.

Zvaničnici Pentagona su u decembru rekli da su primili „nekoliko stotina“ novih izveštaja otkako su pokrenuli obnovljene napore da istraže izveštaje o NLO-ima.

U tom trenutku, „nismo videli ništa, i još smo veoma rano, što bi nas navelo da verujemo da je bilo koji od objekata koje smo videli vanzemaljskog porekla“, rekao je Ronald Moultri, podsekretar odbrane za obaveštajne poslove i bezbednost, rekao je.

„Svaki neovlašćeni sistem u našem vazdušnom prostoru smatramo pretnjom po bezbednost.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading