MILANOVIĆ O KUPOVINI RAFALA: Na koga te avione dižemo? Na SRBIJU?!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

- Na koga se ti avioni dižu? Na leteće objekte koji su greškom lansirani iz Ukrajine pa otišli na zapad? Na našeg istočnog suseda Srbiju koja nikako da se odluči kome pripada? To su ozbiljne dileme u kojima živimo. Zato je prioritet Hrvatske ono što se događa u regionu i ambicija da se BiH što pre integriše u EU - rekao je Milanović.

Milanović je u obraćanju rekao da se postavlja pitanje šta Hrvatska dobija sa kupovinom francuskih "Rafala".

- Mi nemamo vojnu industriju, nema je praktično niko, Poljaci i Slovaci nešto malo, dok se Srbi trude. I postavlja se pitanje koliko to košta. To su ogromni novci. Kad smo kod korišćenih dobrih, dobrih aviona četvrte generacije istovarili skoro milijardu i po evra s PDV-om, postavlja se pitanje šta dobivamo od toga - upitao je Milanović, prenela je Hina.

Hrvatska, primetio je, plaća ogroman novac, a neko drugi ima korist.

- Dobijamo li time barem ubojnu moć jednog savezničkog napada na Hamburg 1943. kada je istovareno toliko kinetičke energije koliko nije istovareno u iračkom ratu? Tu se radi o ogromnom novcu koji mi plaćamo, a neko drugi ima korist. S druge strane, protivvazdušna odbrana vas ograničava do te mere da cinično kažu da treba pilote naučiti samo kako poleteti jer već će nekako sleteti - rekao je Milanović.

Tanjug

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
UROŠ

30.09.2023 21:13

Živela Srbija. Živeo Aleksandar Vučić. A ti Milanoviću diži avione na svoje najmilije. Sram te i stid bilo...