Čovek u policiji
Foto: Alo/Printscreen

 Li Rajt (42) je u zatvoru nakon što je držao svoju suprugu Džodi i troje dece kao taoce u spavaćoj sobi u njihovoj kući u Salfordu prošlog maja.

U kući je počela svađa kada se suočio s tim što se u ranim satima vratio kući pijan, uprkos tome što je rekao da je izlazio samo zbog cigareta.

Tokom šokantnog divljanja, Rajt - koji je bio naoružan kuhinjskim nožem - viknuo je na Džodi: "Želiš li da te izbodem?". Potom je sam pozvao policiju i upozorio: „Ako dođete do kuće, unutra ćete naći četiri tela“, čuo je sud u Mančesteru.

Njegova prestravljena deca plakala su od užasa dok se incident odvijao i govorilo se da su molila, 'molim te, nemoj nas ubiti tata' dok je Rajt udario glavom o garderober, bacio stvari po podu i povukao televizor sa zida.

Rajt je na kraju uhapšen nakon što je izjurio iz porodične kuće u Vestu u Salfordu da bi seo u svoj kombi. Policiji nije dao komentar u intervjuu, a zaključio je sednicu rekavši: „Ionako su sve gluposti.

Džejms Pris, tužilac, rekao je: „Optuženi im je rekao sve četvorici da ostanu u spavaćoj sobi i zapretio da će ih ubiti kuhinjskim nožem ako se ne povinuju. Rekao je: 'Sve ću vas pobiti, sve ću vam prerezati grkljan'. Deca su u odgovoru vikala: 'Molim te, nemoj nas ubiti tata'.

„Okrivljeni je tada pozvao policiju i rekao da će, ako dođu do kuće, pronaći četiri tela i takođe im je zapretio da će se zaustaviti. Posle oko pola sata, okrivljeni je napustio spavaću sobu i izašao na ulazna vrata da sedne u svoj kombi na putu. Ubrzo je stigla policija i uhapsila ga. Kuhinjski nož je izvučen iz dvorišta."

Džodi je od tada odbijala da ima bilo kakav kontakt sa svojim mužem. U izjavi je rekla: „Deca će ostati u ožiljcima za ceo život zbog ponašanja njihovog oca. Morala sam da promenim brave kao rezultat ovog incidenta." Ublažujući za Rajta, Lora Brum je rekla da je "izleteo van kontrole" tokom incidenta i da se toga "malo seća" jer je bio pod uticajem kokaina i alkohol u to vreme.

Ona je dodala: "Brznuo je u plač kada mi je pričao o onome što je ranije uradio, i očigledno se oseća krivim što će njegovo ponašanje uticati na njegovu decu. Nije razgovarao sa njima već nekoliko meseci i ovo je najduže otišao je a da ih nije kontaktirao. Pre ovog incidenta, svaki dan ih je uzimao iz škole i iznosio po hranu. On radi kao podizvođač i njegov bivši poslodavac mi je rekao o njegovoj vrednoj prirodi. Njegova supruga je takođe rekla meni da ona ne želi da joj se izrekne zabrana prilaska“.

Rajt je bio u zatvoru na 40 meseci i priznao je četiri optužbe za pretnju ubistvom, nanošenje krivične štete i uobičajeni napad. Mahao je, duvao poljupce i pravio podrugljiva lica članovima porodice tokom celog saslušanja, uključujući Džodi, koja je sedela na javnoj galeriji. Sudija Hilari Menli mu je rekla: "Sudeći po tvom ponašanju na optuženičkoj klupi i čestim prekidima, uočavam u tebi nivo arogancije. Ti si čovek koji misli da može da radi šta hoće, a da ne razmišlja o tome šta drugi misle."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading