NATO DRŽAVA RASKRINKALA UKRAJINU Ispostavilo se da rakete nisu bile ruske
Foto: Alo ilustracija

- Istraga je došla do zaključka da je raketa bila ukrajinska iz sovjetskog perioda. Što se tiče mesta odakle je lansirana i kojoj konkretnoj vojnoj grupi je pripadala, to je bila ukrajinska raketa - rekao je državni tužilac Poljske Zbignjev Zebro.

Takođe, on je poručio da Kijev nije želeo da sarađuje sa Moskvom po pitanju istrage, zbog čega, kako je rekao, "žali", ali, ocenjuje, to nije bila odluka koju je donelo ukrajinsko tužilaštvo, već je ona "najverovatnije bila doneta na visokom političkom nivou". 

Podsetimo, pomenuta raketa prošle godine pala je u Poljskoj, u blizini granice sa Ukrajinom. Prvobitno je objavljeno da je raketa ruska, iako je Rusija to demantovala. Međutim, predsednik Poljske Andžej Duda kasnije je izjavio da za to nema nikakvih dokaza, dodajući da je raketa doletela iz pravca Ukrajine.

Sa istom izjavom istupili su i iz NATO-a. 

Ipak, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski insistirao je da raketa nije ukrajinska, već ruska, nadajući se da bi tako moglo doći do dodatne eskalacije, pošto je Poljska članica NATO-a.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading