Slovenačka policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je nakon hapšenja rekao načelnik Odeljenja kriminalističke policije PU Maribor Stanko Vidovič, 56-godišnjak je ispalio više hitaca i pogodio vozilo u prolazu u kojem su bile dve osobe, ali one nisu povređene, već je načinjena samo materijalna šteta.

Muškarac se opirao hapšenju pripadnika specijalne policijske jedinice, a tokom hapšenja nanete su mu lakše telesne povrede. "Još istražujemo motiv. Biće uviđaj na mestu zločina, a biće izvršen i pretres kuće", rekao je Vidovič.

Načelnik policije je dodao i da je muškarcu prošle godine suđeno za krivično delo pretnje, kao i da ima dozvolu za posedovanje oružja. Muškarac je ranije danas ispalio više hitaca sa balkona kuće nišaneći policiju, a mariborska policija je saopštila da je od njega više tražila da izađe iz kuće bez oružja i podignutih ruku, ali on to nije učinio. TV Slovenija navodi da je mogući uzrok drame i pucnjave koja je usledila bila porodična nesuglasica, raskid sa partnerom i podela imovine. Muškarac je u kuću ušao oko 13.30 časova, a kod sebe je navodno imao mnogo oružja. Policija je takođe saopštila da povređenih u pucnjavi nije bilo.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading