Rob Merser
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Pokeraš amater Rob Merser predstavljao je sebe teško bolesnim od raka debelog creva u terminalnoj fazi kako bi od dobronamernih ljudi dobio novac za učestvovanje na pokeraškom turniru u Las Vegasu.

- Moja bolest je neizlečiva, ostalo mi je šest meseci do godinu dana života. Šta mislite koliko ću dobiti od zajednice da bih mogao da živim svoj san - molio je Merser za novac na društvenim mrežama.

Iskoristio platformu "GoFundMe"

Na platformi "GoFundMe" pokrenuo je kampanju želeći da dobije 12.000 dolara kao početni ulog za ulazak na turnir, ali je prema nekim informacijama dobio između 30.000 i 50.000 dolara, sve od uplata onih koji su se sažalili na njegovu priču.

To mu je, naravno, bilo više nego dovoljno da uplati sebi boravak u luksuznim hotelima i sve bi prošlo bez "trzavica" da iz nekog neobičnog razloga prevaranta nije počela da peče savest.

Merser je priznao da nije na samrti, dok je na pitanje o povraćaju novca donatorima rekao da poklone zadržava za sebe jer se oseća bolesnim od tumora dojke.

- Ono što sam uradio bilo je pogrešno. Nije trebalo da kažem ljudima da imam rak debelog creva. Uradio sam to odmah kada me je neko pitao kakav rak imam. Da budem iskren u vezi moje situacije. Da sam to uradio od prvog dana, ko zna šta bi se desilo - rekao je "pokeraš".

Dok traje istraga, javnost je već donela presudu, jer Merser je za većinu običan monstrum.

- Predstavljaju me nekakvim čudovištem, kao da sam osvetoljubivi zlikovac koji je ovo planirao mesecima unapred. Prosto je ludo, ali razumem rekcije - pokušao je Merser da objasni šta mu se dešava poslednih dana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading