OTKRIVEN STVARNI CILJ EKSPLOZIJA NA "SEVERNOM TOKU" Oglasio se američki novinar
EPA

„Administracija predsednika Bajdena uzela je u razmatranje 'Severni tok' jer je to bio jedini gasovod kojem smo mi, Amerikanci, mogli da imamo pristup, a posle smo mogli da negiramo umešanost u diverzije“, naveo je on, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika.

Bajdenova administracija je donela odluku o diverzijama strahujući da će izgubiti uticaj na Nemačku i zapadnu Evropu zbog isporuka jeftinog gasa iz Rusije.

Kako je rekao, pozivajući se na izvore, pripreme za eksploziju u Baltičkom moru u organizaciji eksperata pomorskih snaga SAD trajale su nekoliko meseci.
Herš je takođe naveo i da nikakve važne informacije o misiji u SAD nisu unošene u kompjuter, te da su američke vlasti sakrile tragove učešća Amerikanaca u terorističkom napadu na gasovode.

Izveštaji o operaciji u Norveškoj podnosili su se isključivo preko šefa CIA, koji je bio u kontaktu sa onima koji su planirali teroristički napad i sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

„Rukovodstvo CIA razmatralo je nejasne instrukcije Bajdena u vezi sa uništavanjem gasovoda kao 'strateški korak u pravcu trećeg svetskog rata'“, navodi novinar.

On takođe navodi da je nemački kancelar Olaf Šolc bio upoznat sa planovima američke administracije za diverzije na gasovodima u slučaju početka specijalne operacije u Ukrajini.

Nakon dizanja gasovoda u vazduh svi dokumenti o operaciju su uništeni, navodi se u materijalu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading