gasovod
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

"Administracija predsednika Bajdena uzela je u razmatranje 'Severni tok' jer je to bio jedini gasovod kojem smo mi, Amerikanci, mogli da imamo pristup a posle smo mogli da negiramo umešanost u diverzije", naveo je on, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika, prenosi "Sputnik".

Bajdenova administracija je donela odluku o diverzijama strahujući da će izgubiti uticaj na Nemačku i zapadnu Evropu zbog isporuka jeftinog gasa iz Rusije.

Kako je rekao, pozivajući se na izvore, priprema za eksploziju u Baltičkom moru u organizaciji eksperata pomorskih snaga SAD trajale su nekoliko meseci.
Herš je takođe naveo i da se nikakve važne informacije o misiji u SAD nisu unosile u kompjuter.

Izveštaji o operaciji u Norveškoj podnosili su se isključivo preko šefa CIA koji je bio u kontaktu sa onima koji su planirali teroristički napad i sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.
"Rukovodstvo CIA razmatralo je nejasne instrukcije Bajdena u vezi sa uništavanjem gasovoda kao 'strateški korak u pravci trećeg svetskog rata ' ", navodi novinar.

On takođe navodi da je nemački kancelar Olaf Šolc bio upoznat sa planovima američke administracije za diverzije na gasovodima u slučaju početka specijalne operacije u Ukrajini.

Nakon dizanja gasovoda u vazduh svi dokumenti o operaciju su uništeni, navodi se u materijalu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading