F-35
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vlasti su objavile snimke poziva hitne pomoći nakon što je pilot borbenog aviona pao padobranom iz svog aviona i sleteo u dvorište predgrađa.

Čudan četvorominutni snimak otkriva nove detalje o nesreći koja se u nedelju dogodila u ruralnoj Južnoj Karolini.

Pilot se katapultirao iz F-35 severno od međunarodnog aerodroma Čarlston i bezbedno sleteo ispred kuće u Severnom Čarlstonu.

Na snimku, pilot i vlasnik kuće traže od dispečera za hitne slučajeve da pošalju hitnu pomoć i „pokrenu spasilačke ekipe“ da pronađu oboreni avion.

„Imamo pilota u kući, i pretpostavljam da je sleteo u moje dvorište, a mi pokušavamo da vidimo da li možemo da dovedemo hitnu pomoć do kuće, molim vas“, kaže vlasnik kuće, koji nije identifikovan.

Sam pilot tada priskače da razjasni: „Imali smo nesreću vojnog aviona. Ja sam pilot. Moramo da pokrenemo spasavanje, nisam siguran gde je avion. Sleteo bi negde, ja sam se katapultirao.’

„Koliko je daleko pao?“, pita zbunjeni dispečer hitne službe.

„Bio sam na 2.000 stopa“, kaže pilot.

" U redu, šta je uzrok pada", pitao je dispečer.

Dispečer nastavlja da pita da li je zadobio povrede ili ozbiljno krvarenje. Pilot kaže da se oseća dobro i da ne može da kaže da li negde krvari.

„Ne, izgledaš dobro, samo par ogrebotina“, kaže vlasnik kuće.

Zatim pita dispečera da li je već prijavljeno da se njegov F-35 srušio.

„Još nisam videla", odgovara ona.

Pilot je tada pojasnio šta se tačno dogodilo: „Gospođo, ja sam pilot u vojnom avionu i katapultirao sam se. Pa sam se samo spustio padobranom do zemlje. Možete li, molim vas, poslati hitnu pomoć?’

Avion je nastavio da leti oko 60 milja nakon što je izgubio pilota. Zbog nesreće vojni zvaničnici su se trudili da pronađu letelicu, koja je bila opremljena stelt mogućnostima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading